Flere frivillige trengs til Arctic Race: - Vi mangler mange

RETURNERER: Arctic Race returnerer til Lofoten 15. august. Kommunene mangler fortsatt frivillige til folkefesten.

RETURNERER: Arctic Race returnerer til Lofoten 15. august. Kommunene mangler fortsatt frivillige til folkefesten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arctic Race of Norway nærmer seg med stormskritt. Litt over en uke før rittet går i gang, sliter spesielt Vågan med antall frivillige. Både Vestvågøy og Moskenes føler de har kontroll.

DEL

Torsdag 15. august går Arctic Race of Norway av stabelen, med åpningsetappen som går fra Å til Leknes.

Dagen etter er det Vågan som står for tur for både ryttere, tilskuere og arrangører. Rytterne skal innom Henningsvær, Gimsøya og Svolvær på den andre etappen.

Trenger 94 trafikkvakter

Tor Henriksen i Lofotvekst er en av arrangørene. Han informerer om at det fortsatt mangler mange frivillige til rittet, litt over én uke før det går i gang.

- Vi mangler mange frivillige. Jeg har ikke en total oversikt over hvor mange det er vi mangler, men det er en god del. Før helgen hadde jeg vel telt opp at vi hadde et sted mellom 30 og 40 frivillige. Vi trenger 94 stykker bare til trafikkvakter. Vi har lagt ut annonser og innlegg på Facebook. Vi håper at det skal løse seg, sier Henriksen.

Det er ikke bare Arctic Race of Norway som krever frivillige i Vågan neste uke. NM i triathlon arrangeres de samme dagene som sykkelrytterne inntar området.

- Her i Vågan har vi både NM i triathlon og Arctic Race. Vi trenger vakter på NM-distansene, og trenger frivillige til rigging, rydding, nedrigging og også på matstasjoner. Det er jobb for alle som ønsker det. Vi anmoder alle som kan tenke seg å være frivillig, både unge og eldre, til å ta kontakt. Enten de kan tenke seg å hjelpe til med registrering eller som løypevakt. Noen folk vil brukes på flere områder. Vi har 120.000 kroner i en pott som blir fordelt etter arrangementet til lag og foreninger som har stilt opp. I tillegg vanker det personlig gave til de som stiller opp, sier Henriksen - og informerer om at det vil holdes flere løypevaktkurs i tiden fremover.

18 mangler på Vestvågøy

På Leknes er situasjonen en litt annen.

- Vi har fått på plass 82 løypevakter, men trenger 100. Så er det mulig vi må hjelpe til med Flakstad, men det er ikke avklart. Vi har tilgang på noen løypevakter, som ikke har tenkt på ta løypevaktkurset, som vi vil bruke som parkeringsvakter på den fjerde armen. Vi mangler 18 løypevakter. Jeg snakket nylig med Gunnar Skoglund, og han så optimistisk på det. Jeg tror det skal gå bra. Dersom vi ikke skulle klare det, så har vi en plan B. Da må vi rett og slett bruke kommunalt ansatte som frivillige løypevakter. Vi må ha så mange løypevakter som politiet har bedt om, det er ikke snakk om noe annet. Vi kommer til å klare det, sier informasjonssjef i Vestvågøy kommune, Rune Andreassen og fortsetter.

- Jeg føler at vi har kontroll. Så oppstår det hele tiden problemstillinger, både denne og neste uke. Det må vi være forberedt på, slik at de kan løses fortløpende, sier Andreassen.

Andreassen forteller at de i tiden frem mot rittet vil øke mengden av informasjon til publikum.

- Vi øker informasjons-trykket fremover nå, gjennom annonser og info på hjemmesiden. Vi vil jo nå ut til alle om det som blir av trafikale driftsforstyrrelser, og at færrest mulig får seg en overraskelse når rittet går i gang, sier Andreassen.

Har kontroll i Moskenes

I Moskenes ser også situasjonen lys ut, med tanke på antall frivillige.

- Vi har ikke alle på plass, men vi er ikke bekymret for det. Vi ser på løsninger som vi regner med sørger for at vi kommer i mål. Men, når det er sagt, så tar vi gjerne i mot flere frivillige. Vi mangler cirka 10 stykker av de 30 som vi skulle ha. Det regner vi med at skal gå i boks. Men, som sagt, vi håper selvfølgelig at flere melder seg, dersom de er interessert. Vi kommer i mål, sier Laila Jusnes Kristiansen.Artikkeltags