Trenger 90 flere løypevakter til Arctic race: – 1000 kroner til lag og foreninger for hver løypevakt de stiller

UNIFORM: Alle løypevaktene får en slik skjorte

UNIFORM: Alle løypevaktene får en slik skjorte

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Under Arctic Race of Norway torsdag 15. august, vil det være behov for cirka 150 løypevakter på Vestvågøy og i Flakstad. Det opplyser Vestvågøy kommune.

Kommunen opplyser at Leknes FK allerede har sagt at de stiller med seksti vakter.

– Blest snuser også på oppgaven, som vil gi lag og foreninger 1000 kroner for hver løypevakt til klubbkassa. Men så langt mangler vi altså forbindtlig tilsagn om 90 vakter, og Gunnar Skoglund i arrangementskomiteen blir veldig glad for henvendelser fra lag og foreninger som kan tenke seg å stille med folk. Han minner om at oppgaven byr på en hel del opplevelser, for løypevaktene blir del i et stort arrangement som blir sett av millioner av TV-seere over hele verden. I tillegg kommer løypevaktene kommer tettere på arrangementet enn andre. At man blir huket inn til Dag Otto Lauritzens filmteam er heller ikke usannsynlig. Han vil være hjertelig til stede i traseen lenge før rytterne kommer, og ønsker seg mest mulig liv og røre, i tillegg til det han skaper selv, heter det fra kommunen.

Kravet til løypevaktene er at de må være over 18 år og ha trafikalt grunnkurs og/eller førerkort. Løypevaktene må også ta et nettkurs som er helt gratis, og ligger tilgjengelig på nettet.

- Lag og foreninger som vil forhøre seg om det å stille med løypevakter kan ta direkte kontakt med Gunnar på telefon 913 68 270. Han var ansvarlig for å skaffe frivillige under Arctic Race i 2013, og har svar på det meste om dette.
Det vil også bli behov for funksjonærer i Leknes sentrum, men her er ikke avklart, da vi venter på det endelige trasevalget i sentrum fra Arctic Race, samt valg av målområde. Arctic Race og Vestvågøy kommunen opplever for øvrig stor velvilje fra grunneiere i Leknes sentrum, og vi har allerede fått ja fra Ole Vegard Mosseng, Joh. Vian AS, Alf Lie og Ståle Henningsen om lån av sentrale arealer, opplyser Vestvågøy kommune.

Alle vaktene blir uniformert med ei godt synlig Arctic Race-skjorte, som blir en flott suvenir etter Arctic race.

Artikkeltags