Gå til sidens hovedinnhold

Arctic Race skal rekruttere fosterfamilier

Artikkelen er over 1 år gammel

Bufetat region Nord, Kabelvåg IL og FK Lofoten kickstarter Arctic Race of Norway med et familiearrangement.

Både Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen tar turen til Kabelvåg torg for å være med å kickstarte årets Arctic Race of Norway. Det er både kommunikasjonssjef i Bufetat region Nord, Bente Wistven og styremedlem i Lofoten FK, Thora-Randi Unstad svært fornøyd med. Arrangementet skal bidra til å rekruttere flere fosterfamilier.

Merkbar økning

Siden 2015 har Bufetat region Nord samarbeidet med et lokalt idrettslag om å kickstarte Arctic Race of Norway. I år er det Kabelvåg IL som får gleden av å stå som arrangør. Tirsdag 13. august inviterer det lokale idrettslaget og Bufetat region Nord alle som har lyst til å være med på et trivelig arrangement. Det vil bli både gratis middag, hinderløype og andre uhøytidelige familiekonkurranser.

- Grunnen til at vi hvert år samarbeider med et lokalt idrettslag i forbindelse med Arctic Race of Norway, er for å synliggjøre behovet for fosterhjem. Målsetningen er rett og slett å rekruttere flere fosterforeldre, sier Wistven. Hun forteller at tidligere i forbindelse med sykkelrittet har vært en kjempesuksess.

- I perioder etter arrangementene har vi hatt en merkbar økning i folk som vil vite mer. I Finnmark i fjor hadde vi en sjudobling av folk som tok kontakt med oss.

Hard konkurranse

Tidligere verdensmester i landeveissykling, Thor Hushovd, og programleder og tidligere proffsyklist, Dag Otto Lauritzen kommer også til Kabelvåg for å delta på arrangementet. Sammen med prosjektleder i Arctic Race of Norway, Petter Ytterstad skal de stille et eget lag og konkurrere i ulike aktiviteter mot Lofotens ordførerlag og Kabelvåg IL.

- Det blir spennende, sier Thora-Randi Unstad.

Hun forteller at arrangementet er gratis, og håper at folk vil tilbringe ettermiddagen i Kabelvåg. Unstad forklarer at familiekonkurransen skal være både lett og morsom. Det vil også være musikkinnslag under arrangementet, og Hushovd og Lauritzen har fått ansvar for premieutdelinga.

- Det skal være en fin og gøy dag for både store og små, sier Unstad.

Kommentarer til denne saken