15. august avsluttes første etappe av Arctic Race Of Norway med spurt i Leknes sentrum. Kommunen har lagt opp til stor folkefest i sentrum. Blant annet med konsert der grand-prix deltaker Keiino skal spille. Disse arrangementene er alkoholfrie

Alkohol til VIP-ene

Arctic Race Of Norway har et eget opplegg ved hver målgang, og nå søker de Vestvågøy kommunen om å få lov til å servere øl og vin i et lukket VIP-område på Leknes.

Det er leder for informasjonsenheten i Vestvågøy, Rune Andreassen, som behandler disse sakene, og han går langt i å love de bevilgning.

– Serveringen skal skje fra en trailer og i et inngjerdet område. Dette området er kun for inviterte gjester, og det er heller ikke snakk om salg av alkohol. Søknaden er ikke behandlet, men jeg ser nå ingen grunn for at de ikke skal få en såkalt ambulerende bevilgning for denne anledningen, sier Andreassen.

– Dette er et idrettsarrangement. Dere ser ikke det som problematisk at det blir servert alkohol i den forbindelse?

– Nei, i og med det er på et lukket område så ser vi ikke som noe problem, sier han.

Stor pågang

Rune Andreassen forteller om stor pågang fra bedrifter som søker om skjenkebevillinger.

– Den siste tiden har det vært en meget stor pågang med søknader, både om nye bevillinger, og om endringer av skjenkestyrer. De behandles fortløpende, og bare på tirsdag ble fire saker behandlet og avgjort, forteller han.

– Er det lang saksbehandlingstid?

– Såframt at søknaden inneholder de opplysningene vi trenger så går det kun noen få dager før saken er behandlet, sier Rune Andreassen i Vestvågøy kommune.