9. august kommer Arctic Race of Norway til Vestvågøy og i den forbindelse trenger Lofotprodukt AS frivillige til å hedre torsken langs løypa.

Arctic Race of Norway (ARON) kommer til Lofoten 9. august og starten går i Svolvær og syklistene sykler gjennom Vestvågøy til Gravdal før de fortsetter gjennom Valberg og til Svolvær.

Arrangørene har oppfordret lag og foreninger til å skape liv langs løypa.

Fiskematprodusenten Lofotprodukt AS på Storeidet tok opp hansken og vil skape litt oppmerksomhet ved å hedre torsken under arrangementet.

Holder torsken høyt

– Vi lever av og for fisk og ønsker å profilere torsken under arrangementet. Torsken har vært og er fortsatt svært viktig for Lofoten og det ønsker vi å synliggjøre under sykkelløpet, sier Bjørn Håkon Liland og Kristel Pedersen Zimmermann i Lofotprodukt AS.

Det de ønsker å få til er at det langs hele løypa i Vestvågøy skal det med jevne mellomrom stå en person som holder en torsk i det syklistene farer forbi.

– Det høres helt tullete ut, men vi hadde lyst til å gjøre noe litt utenom det vanlige og det å stå å holde en torsk er ikke helt vanlig. Vi har stor tro på at folk vil legge merke til at Lofoten og torsk hører sammen, sier Liland.

La torsken smile til kamera

– Vi håper selvfølgelig at tv-kameraene fanger opp de som står langs løypa. Vi gjør det først og fremst for å skape litt blest om torsken, ikke som noen stor form for profilering, legger Pedersen Zimmermann til.

Torsk har de nok av, men de mangler torskeholdere.

– Vi søker etter kreative sporty typer av begge kjønn og i alle aldre og fasonger som har lyst til å være med på et artig påfunn noen timer. Det vi krever er at de klarer å holde en torsk og vise seg fram, sier Liland og Pedersen Zimmermann.

Reklamefilm

Tidligere i vinter fikk bedriften spilt inn en reklamefilm i Lofoten og den har premiere noen dager etter løpet.

– Vi vil ikke si så mye om reklamefilmen, men torsken vil også gå igjen i den filmen, sier de to som ber de som vil være torskeholdere om å ta kontakt.