Lofotposten fikk en prat med Thor Hushovd torsdag kveld i Svolvær.

Oksen fra Grimstad fikk ikke full klaff på åpningsetappen av Arctic Race, dermed er det en revansjelysten Hushovd som står på startstreken i Svolvær sentrum fredag.

- Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet i dag, så jeg er veldig gira på å gjøre det bra i morgen, forteller Hushovd til Lofotposten.

- Jeg går for seier, fortsetter han bestemt.

Etappen i Lofoten blir også viktig ettersom Hushovd har ambisjoner om sammenlagtseier i rittet.

- Mye blir trolig avgjort på bonussekunder, så jeg må være i med i toppen hele veien om det skal bli sammenlagtseier.

- Passer meg bra

Hushovd planlegger å sykle gjennom innspurten først rett i forkant av etappen, men ut i fra det han har fått opplyst vil spurten i Svolvær sentrum passe han bra.

En skarp sving, etterfulgt av et relativt kort oppløp kan fort lukte norsk seier.

- Det blir viktig å være godt plassert inn i svingen, kanskje legge inn en liten spurt før vi skjærer inn på selve oppløpet. Jeg tror det vil være en fordel for meg at vi må opp i fart igjen etter svingen, forklarer han.

Men det er ikke bare den siste kilometeren sykkelprofilen ser fram til.

- Jeg gleder meg til å få oppleve Lofoten og den storslåtte naturen her fra sykkelsetet. Det tror jeg blir en fantastisk opplevelse, smiler han.

LES OGSÅ: Hoppa i havet for Arctic Race

Stolt ambassadør

Hushovd tok i bruk store ord for å beskrive Lofoten. Torsdag kveld twitret han følgende: «Lofoten. Most beautiful place on the planet!»

- Det står jeg inne for. Det er i alle fall det vakreste stedet jeg har besøkt, skryter han og utdyper:

- Det er noe med råskapen i naturen, så spektakulære fjell rett opp av havet. Det finner du ikke andre steder.

Han peker utover Svolvær havn mens han trasker mot hotellet. Sensommerkvelden viser havna fra sin beste side. Det blikkstille havet støtter opp om Hushovds argumentasjon.

Han er ikke den eneste som har latt seg imponere av Nord-Norge. Resten av feltet, særlig de utenlandske syklistene, lar seg begeistre.

- De syns det er vakkert her oppe. Mange legger ut bilder på Instagram fordi de syns det er så flott. Jeg syns det er stort å kunne få vise fram den norske naturen på en sånn måte. Selv om jeg er fra sørlandet, gjør Nord-Norge meg stolt, beretter han.

Toppsyklistens begeistring for den Nordnorske naturen, er en av årsakene til at han tok på seg ambassadørrollen for Arctic Race of Norway.

- Det var en hardt satsende gjeng med et ambisiøst prosjekt som ville ha meg med, og jeg ville jo mer enn gjerne være med på å vise fram fantastiske, norske omgivelser til sykkelverdenen, sier han.

SE OGSÅ: Dette er fredagens etappe