– En hel sykkel- og medieverden skal ikke være i tvil om at de befinner seg i vikingeland når de passerer Borg, fortsetter markedssjefen ved Lofotr Vikingmuseum, Hege Anita Eilertsen.

Kjenner vi vikingene rett, og det gjør vi, så går de ikke av veien for en skikkelig fest og feststemning. Både høvdingen til hest, husfrua, frillene og alle de andre vikingene vil ventelig dra den helt ut når sykkelsirkuset gjør sitt inntog.

Vikingesprell

– Vi er så heldige at Arctic Race arrangeres samtidig som årets vikingefestival går av stabelen. Det betyr at det er mange flere vikinger samlet på Borg enn det er til daglig. Mange av dem vil forflytte seg fra markedsområdet ved Pollen til E10-området når verdens toppsyklister passerer. Det samme vil ventelig en stor del av publikum gjøre. Dette er ikke bare en fest for sykkelsporten, media og vikingene, det er en fest for hele Lofotens befolkning, fortsetter hun.

Markedssjefen forteller også at en vil dra veksler på Lofoten Vikinglag og den lokale velforeningen som har ikke rent lite å by på.

– Detaljene er ikke ferdigsnekret, men det vil bli mange sprell på Borg både før, under og etter at syklistene passerer. Nok en gang er Lofoten i verdensmediebildet, det skaper en stolthet som vi skal ta vel vare på. Det er rett og slett skrekkelig artig å få noe så stort hit til regionen vår, sier en entusiastisk Hege Anita Eilertsen.

Egen sykkel

Når vi spør om hva markedssjefen kan om sykkelsport, svarer hun slik:

– Er det ikke sykkel de driver med ... ? Nei da, det er ikke riktig så ille. Jeg vet da i det minste at det er en stor sport i verdenssammenheng, og at vi har og har hatt nordmenn som har hevdet seg meget godt.

– Og du og sykkelen har et greit forhold til hverandre?

– Jeg har tatt den ut av garasjen etter to års hvile, nå skal den til Cato Barth for å få en overhaling. Arctic Race har vekket noe til livet hos meg, smiler hun.

Mye folk og aktiviteter

Hege Anita Eilertsen har flere med seg når det skal lages folke- og sykkelfest på Borg.

Trond Handberg er utpekt som initiativtaker når det gjelder alt annet enn det som Lofotr Vikingmuseum vil bidra med.

– Vi er i gang med planleggingen, jeg har kontaktet både Borg/Liland velforening, Bøstad/Hagvågen velforening, Borge Brass Band, Borgtun Kro og grendelaget i Borgfjord. Sistnevnte vil ventelig gjøre noe på Strømgård hvor en også trenger løypevakter, de øvrige vil være å finne i området rundt Borgtun Kro/Lofotr Vikingmuseum, forteller Handberg.

Han nevner aktiviteter som sykkelløp, grilling, musikk ved en messinggruppe i Borge Brass Band og leker for barna. Selvsagt vil det også vaie norske flagg på alle stolpene fra Hagvågen til Liland.

– Jeg tror nok at vi vil markere oss skikkelig når vi nå får koordinert alle tiltakene til en samlet helhet. Planleggingen vil fortsette framover, flere møter vil bli avholdt, og vi er fortsatt åpne for innspill fra alle gode og kreative krefter i området, avslutter Handberg.