Gå til sidens hovedinnhold

Årets første kaffetorsk veide hele 45 kilo

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag fikk vi meldingen om årets første kaffetorsk. Den ble tatt av «Reinefangst», og er en skikkelig rugg.

I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som i løpet av lofotsesongen har fått en torsk/skrei på over 30 kilo. Derav navnet kaffetorsk.

I fjor ble årets første kaffetorsk meldt inn den 29. januar. Det var skipper Morten Kristiansen og resten av mannskapet på garnbåten «Eggumsværing» som den 32,5 kilo tunge kaffetorsken. I fjor endte vi til slutt på 348 kaffetorsker.

45 kilo

Årets sesong er i gang, og torsdag ettermiddag kom meldingen om årets første kaffetorsk.

Det var skipper Bjørn Hugo Bendiksen og resten av mannskapet på snurrevadbåten «Reinefangst» fra Reine som meldte inn en kaffetorsk som var utenfor Andenes. Den ble levert til Jangaard Export AS på Andenes. Den veide hele 45 kilo, og er blant de største som er meldt inn de siste årene.

Dermed vanker det ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele og ett kaffetorskdiplom som er laget av Dagfinn Bakke til «Reinefangst».

Nå håper vi på mange kaffetorskinnmeldinger de neste dagene. Vi slår nok neppe rekorden fra 2016 som lyder på 489 kaffetorsker, men kanskje slår fjorårets 348. Vi ligger akkurat nå foran skjema.

Meld inn

Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken.

Du kan melde kaffetorsken til red@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.

Bildeserie

Se kaffetorskene fra 2018

2018

Kommentarer til denne saken