Lofotenbedrifta er en av seks bedrifter som konkurrerer om å bli årets Lokalmatgründer. Konkurransen er et samarbeid mellom MENY og HANEN, og har som mål å finne den beste grunderen innen lokalmat og entreprenørskap. Konkurransen arrangeres for femte år på rad, og i år har Meny og Hanen fått nærmere 30 nominasjoner. Juryleder Hilde Charlotte Solheim sier i en pressemelding at de seks nominerte representerer en stor bredde av både geografisk og i hvordan de har spisset sin satsing.

Det er Angelita Eriksen og Tamara Singer som er gründerne av Lofoten Seaweed. Singer forteller at de ble svært overrasket og glad da de fikk vite at de var en av årets finalister.

- Vi har hatt et travelt år med både oppturer og nedturer. Det er fint å se at ting går i riktig retning, sier gründeren.

Vinneren av konkurransen vil få 50 000 kroner og tittelen Årets lokalmatgründer. Om Lofoten Seaweed skulle vinne, vil pengepremien gå rett inn i bedrifta.

- Vi designer nye bokser for tiden. I tillegg har vi planer lansere nye produkter.

Om Lofoten Seaweed stikker av med prisen blir avgjort 13. september. Fra august vil det være mulighet for publikum å stemme på sin favorittbedrift.

Les også: Tang-entusiastene fikk næringspris