Gå til sidens hovedinnhold

Årets siste Seniortur

Artikkelen er over 1 år gammel
Leserbidrag

Lofoten Turlags Seniorgruppe i Vågan arrangerte sin siste tur for året sist onsdag. Vi møttes som vanlig ved Shell-stasjonen og kjørte til parkeringsplassen ved Solbakken. Her sto flere deltagere, fortinnsvis fra Kabelvåg og omegn. Som turleder hadde vi fått Bernt Sofus Eriksen fra Kabelvåg.

Han startet med å spørre oss om hva den osen som gikk inn til campingplassen hette. Svaret kom ganske raskt fra kabelvågværingene, nemlig Mølnosen.

Ja, svarte Bernt Sofus, det trodde jeg og helt til i går kveld, da hadde han snakket med en gammel kabelvågværing som bodde i området, han kunne fortelle at det hette Karlsvågen.

Mølnosen var på andre siden av brua over E10. Med dette i kofferten ble vi ledsaget videre over E10 og inn til Eidet, vi var innom det nye Bergsrudfeltet, og videre ned til Eidet. Så gikk vi via gården til Bernt Sofus, hvor vi også fikk litt lokalorientering. Vi dro videre til campingplassene på Ørsvågvær og Sandvika.

Her fikk vi førstehåndsopplysninger om beboelsen rundt området, og også hvor grensen mellom Ørsvåg og Ørsnes gikk. I det hele var det mye lokalhistorie å få fra den entusiastiske turlederen. Så var det tid for lunsj som ble inntatt på Skårungen Restaurant. Her fikk vi servert en velsmakende gulasj, samt eplekake med is og kaffe.

Vi fikk også litt underholdning i form av diktlesning og klarinettmusikk. I det hele tatt en flott avslutning på en dessverre litt avkortet sesong. Vi var ca. 40 deltakere på denne turen.

Kommentarer til denne saken