"Årets urørt"-finalist: Stem på Henrik!

Lofotingen Henrik Felipe (23) er en av tre finalister i "Årets urørt" på P3 gull.

DEL

Henrik Felipe Bakke Bårdsen har alltid vært opptatt av musikk, og har gledet mange lofotinger med sin behagelige stemme opp igjennom skoleårene. Kabelvågværingen begynte å komponere egne låter allerede i ungdomsskolen, og ble lagt godt merke til, da han var en del av kulturskolen i Vågan.

Nå er han fylt 23 år, har gjort unna et år på folkehøgskole, og har flyttet til Oslo. Der jobber han i en barnehage, samtidig som han forsøker å smyge seg fram som musikkartist. Drømmen hans er å kunne leve av musikken, fylle opp konsertlokaler og gi ut sine egne låter.

Med en plass i "Urørt"-finalen er han allerede godt på vei til å lykkes.

- Jeg er ydmyk! Det er utrolig hyggelig at de har lagt merke til meg og musikken min, sier Henrik.

Han kan avsløre at inspirasjonen til låta "Backyard", som gjorde at han ble kåret til "Månedens urørt" i august, var forholdet til ei jente.

- Jeg lar meg inspirere av ting jeg opplever, sier han.

Prosjektleder i "Urørt", Nina Gjertsen, beskriver Henrik sin mørke og mystiske rnb-prega musikk som et friskt pust.

- Han er en spennende og avslappet artist med egenart, sa Gjertsen, da han ble kåret til "Månedens urørt" i august.

At Henrik er "Urørt"-finalist, er det mange som har fått med seg. Han er svært glad for alle som har delt stemmeoppfordringer på sosiale medier, og håper selvfølgelig på å vinne finalen. Alt oppstyret som følger med, lar han seg ikke stresse av.

- Jeg tar det ganske rolig, og tenker ikke så mye på finalen. Om jeg ikke vinner, blir jeg ikke skuffet. Bare det å være i finalen er et springbrett. Jeg har hørt om mange som ikke har nådd helt til topps tidligere år, men som likevel har fått fart på karrieren sin etter å ha vært med, sier 23-åringen.

Han beskriver sin egen musikksjanger som en blanding av rnb, hip hop og pop.

I finalen, som går av stabelen torsdag 24. september, konkurrerer Henrik mot Lotte Kjos Sollie (24) og Raw B (18). Sollie ble kåret til "Månedens urørt" i april med låta "Show me shadows", mens Raw B ble "Månedens urørt" i juni med "Cold as ice".

Dersom Henrik Felipe skal kunne vinne i finalen, og bli "Årets urørt", er han avhengig av stemmer. Da må du følge oppfordringen til Vågan-ordfører Frank Johnsen, som la ut følgende status på sin Facebook-side fredag kveld:

"Gratulerer til Henrik med topp 3. En stor prestasjon. Nu må vi hiv oss rundt og stem, slik at Kabelvåg-gutten kan nå helt til topps."

Ved å trykke på denne linken, kan du stemme på Henrik Felipe som "Årets urørt"-artist 2020.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken