Arrangører svarer på kritikken fra O-laget

The Arctic triple: – Vårt uttalte mål er at overskuddet skal gå tilbake til barn og unge, sier Frank Hagen.FOto: arkiv

The Arctic triple: – Vårt uttalte mål er at overskuddet skal gå tilbake til barn og unge, sier Frank Hagen.FOto: arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

– Tanken vår er at vi skal skape Lofotens svar på Birken eller Vasaloppet. Det er ingen penger å tjene på dette de første årene, men vårt uttalte mål er at overskuddet skal gå tilbake til barn og unge.

DEL

Det sier innehaver og ideskaper bak The Arctic Triple, Frank Hagen.

I lørdagens Lofotposten rettet leder i Kabelvåg O-lag, Fridtjof Wangsvik, kritikk mot arrangementer som ikke legger igjen penger i kommunen. Han etterlyste større åpenhet rundt kommersialisering og privat utnyttelse av dugnadsånden.

– Personlig mener jeg bedrifter og privatpersoner bør være mer bevisst når dem velger hvem de skal støtte, slik at det blir noe igjen til den neste generasjonen. For orienteringslaget er det viktig at vi som bor i kommunen verner om det vi har og bygger opp under det. Det gjør vi ved å bygge aktivitet fra grunnplanet. Ikke ved å støtte svevende trendprosjekt som bidrar lite til å bygge opp under fremtidige generasjoner, sa Wangsvik.

– Driver verdiskapning

Flere, deriblant Frank Hagen, oppfattet dette som kritikk mot blant annet The Arctic Triple og Lofoten High Five.

– Jeg hadde meg en lang og god prat med Wangsvik om dette. Han etterlyser mer tydelighet rundt produktet – hva det er og hva det skal bli. Dette beror nok litt på en misforståelse, sier Hagen, og forklarer:

– Vi vil legge til rette for bruk av naturen. Vi går blant annet i bresjen for et stiprosjekt som en av våre verdier. Det er et fellesprosjekt til gode for både tilreisende og fastboende i Lofoten. Jeg mener også at The Arctic Triple er et verdiskapningsprosjekt for hele Lofoten. Mange kommer hit for å delta på arrangementene, men flere kommer for å bruke Lofoten som treningsarena. Det er positivt for alle, mener han.

Wangsvik uttrykte også bekymring for hvor pengene fra disse arrangementene blir av.

– Arbeidet vi gjorde med Sondre Justads konsert på Festvågtind ga 15.000 kroner til KILs G16-lag i fotball, i tillegg til at det bidro med 50.000 kroner til fjellet. For oss er det også et uttalt mål at vi skal lage arrangement for barn. Vi håper og tror at det vil komme enda flere arrangement i kjølvannet som kan bidra til verdiskapningen. At det er lokale krefter som står bak tror vi også er lurt, understreker Hagen, og peker på at det er startet opp både triatlon-, ultratrail- og skimoklubb i kjølvannet av deres arrangement.

Støtter lokalsamfunnet

Stein Alsos i Lofoten High Five oppfatter på sin side ikke Wangsviks kritikk som rettet mot dem.

– Det vi holder på med er nettopp det Wangsvik ønsker det skal være: Dugnadsånd hvor lag og foreninger deltar. Overskuddet fra vårt arrangement blir pløyd rett tilbake til lokalsamfunnet, blant annet ved at vi bidrar til klopping i marka og støtte til langrennsgruppa ved innkjøp av tidtakerutstyr, sier Alsos.

Han sier det er to hovedpunkter som ligger til grunn for Lofoten High Five.

– Det første er å få folk ut på tur. Det andre er det skal generere penger til lokalsamfunnet. Vi håper det skal medføre at folk kommer tilreisende, overnatter på hotell, går ut og spiser og handler i butikkene her, og at vi på den måten gjennom vårt dugnadsprosjekt kan være med på å tilføre lag, foreninger og idrettslag lokalt penger, sier Alsos.

Les mer om The Arctic Triple her

Les mer om Lofoten High Five her

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags