Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer barnas countryfestival: - Vil treffe andre målgrupper

Artikkelen er over 1 år gammel

IL Blest går sammen med Meieriet kultursenter og Lofotprodukt, og arrangerer barnetog når Lofoten Countryfestival går i gang i starten av september.

5. til 8. september er det på ny duket for Lofoten Countryfestival på Leknes, som er avslutningen på Høstvekka.

Nytt av året er at IL Blest, Meieriet kultursenter og Lofotprodukt arrangerer barnetog for barnehagebarn på Vestvågøy.

- Når IL Blest tok over countryfestivalen, så hadde vi raskt et ønske om å se på muligheten for å utvide konseptet for å treffe andre målgrupper. Vi så på muligheten til å ha arrangementer som treffer andre målgrupper enn bare de tradisjonelle konsertgåerne. Da gjør vi et forsøk på å dra i gang det vi kaller for barnas countryfestival. Det som er tanken, og det vi tenker at vi skal få til i år, er å få barnehagene på øya til å bli med på et country-tog på Leknes. Toget vil ende på Meieriet, hvor det vil bli servering av lunsj og underholdning, sier Roger Jensen i IL Blest.

Glade for samarbeid

Jensen forteller at de har hatt møte med Meieriet kultursenter, hvor de så på muligheten til å spille på det som finnes av alternativer i bygget. De har blant annet etablert samarbeid om at alt av billettsalg går gjennom Meieriet.

Paul-Einar Olsen, kinosjef på Meieriet, er glad for å kunne bidra til et slikt arrangement.

- Det er midt i smørøyet for hvordan vi tenker her på huset. Vi er glad for å være en samarbeidspartner på et slikt arrangement, og hjelpe til der vi kan. Vi er relativt fersk på markedet fortsatt, vi har bare holdt på i to år. Det er viktig å inkludere flere målgrupper, å utvide aktivitetene, sier Olsen.

Har tro på vellykket arrangement

Lofotprodukt vil være med å sponse både underholdning og mat til barna. Hvor langt selve toget vil være, er ikke bestemt riktig enda. Arrangørene vil ta kontakt med barnehagene rundt om på Vestvågøy, for å høre hvordan interessen er for å delta i toget.

- Om responsen på arrangementet blir bra, så får vi se om vi ikke utvider tilbudet og aktiviteten i årene som kommer. Så blir det spennende å se hvordan responsen blir. Annet enn tivoliet, så har ikke de aller minste all verden med tilbud. Så vil vi se hvordan det går i år, og om ikke vi klarer å utvikle konseptet. Er barnehagene fornøyde, så kan vi samarbeide med dem, for å videreutvikle det vi nå går i gang med. Vi har troen på at det blir vellykket, sier Jensen og fortsetter.

- Dersom vi ser på det store bildet, så ønsker vi å gjøre Høstvekka til noe mer, og noe større. Det innebærer å utvide arrangementet. Det er en vinn-vinn-situasjon, dersom det kommer flere folk til Leknes på både Høstvekka og Countryfestivalen. Alle tjener på det. Vi har hatt positive samtaler med både kommunen og næringslivet, og håper at vi alle kan bevege oss i samme retning sier Jensen.

Kommentarer til denne saken