Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer den første Lofotkonferansen: – Et program med noe for alle

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste uke arrangerer Destination Lofoten "Lofotkonferansen – Reiseliv som samfunnsbygger".

Konferansen holdes på Thon hotellet i Svolvær, tirsdag og onsdag neste uke. Lofotkonferansen er en videreutvikling av tidligere konferanser holdt av Destination Lofoten. Årets tema er «Reiseliv som samfunnsbygger».

– Det er en endring i reiselivet, i markedsføringen og hvordan gjester finner informasjon. Det er også mer fokus på bærekraft. Dermed må vi endre oss i samme retning. Lofotkonferansen blir en slags pekepinn i den retningen, sier salg- og produktansvarlig, Sissel Hansen.

– Lofoten er stort, med mange aktører og kommuner, og vi trenger et samlende punkt. Dette blir den første store samlingen, sier markedsansvarlig, Vegeir H. Selboe.

Plass til flere

Over 100 personer er påmeldt konferansen. Dette er flere enn det vanligvis er på samme tidspunkt. De har ikke satt et tak for antall påmeldte.

– Vi klarer å tilpasse oss slik at vi får inn mange. Da er det viktig at alle er påmeldt innen fristen, slik at vi klarer å gjøre de tilpasningene, sier Selboe.

Fristen for å melde seg på er onsdag 20. februar. De ønsker å utfordre dem som ikke ser på seg selv som typisk reiselivsnæring.

– Det er viktig at alle kommer. Det gjelder også de som ikke har gjort noe innen reiseliv enda, men blir påvirket eller som har meninger, eller som burde bidra, sier Selboe.

- Bra program

På program står internasjonale, nasjonale og lokale foredragsholdere.

– Det har vært viktig for oss å finne foredragsholdere som næringen vil høre fra, sier booking- og administrasjonsansvarlig, Hege Ragni Haugerud.

De er alle tre veldig fornøyde med hvordan det har blitt.

– Dette er et godt program. Her vil det være noe for alle. I tillegg er det et møtepunkt, med mulighet for å knytte kontakter og ha diskusjoner. På konferansen vil vi at deltakerne skal få input på hva som er viktig og få oversikt over hva som rører seg her, slik at vi kan peile vegen videre for Lofoten som destinasjon, sier Selboe.

Konferansen starter morgenen tirsdag 26. februar, med Destination Lofotens eget foredrag om «det nye reiselivet». Deretter følger foredrag av turoperatører og om markedsføring.

Onsdag presenterer Karin Marie Antonsen sine funn om lokalbefolkningens holdninger til turisme. Det blir også fokus på Lofoten som matdestinasjon. Senere på dagen møtes NHO, KS og Virke til debatt om Fellesgodefinansiering.

Konferansen avsluttes med de to store sportsarrangementene i sommer, Arctic Race of Norway og NM i triatlon.

– Det er jo fantastisk at vi blir brukt til slike store arrangementer, mener Haugerud.

Kommentarer til denne saken