Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer festival: – Vil videreføre arven etter Den ensomme ulv

I slutten av august arrangeres festivalen Lyden av Lofoten på Arbeidern i Kabelvåg.

For abonnenter

Festivalsjef Leif-Thore Olsen har sammen med Karstein Helland Bogstrand, Robert Johansen, Tom Ellingsen, Irene Helland Bogstrand, Mikael Magnussen og Joakim Olaf Skaugvolldal sikret en fin line-up til festivalen som går av stabelen på Arbeidern i Kabelvåg i slutten av august.

Til todagers festivalen kommer Nordlands Pøbel, 30 Pieces of Silver, Christian Skjeseth, Klein, Sylfrekt orkester, Fold Decay, Border X, DDP, Steffi Jo Buie, Ståle og Jeanette, Akutt Samtid og Asbjørn Rystad.

For alle

Lineupen streifer innom flere sjangre. Blant annet rock og metal.

– Vi har mest rock på programmet. Men er innom flere sjangre, slik at det er noe for enhver smak, mener festivalsjefen.

Ole-Petter Refsahl stiller som konferansier på arrangementet. som er åpent for alle over 18 år.

I fjor var første gang festivalen gikk av stabelen. Men da som en prøve for å se om det var liv laga. Den gang solgte de 120 billetter til festivalen.

– Vi satser på at dette er en festival som vil være hvert år. Arrangementet er basert på frivillighet. Det viktigste for oss er at vi kommer i null. Artistene spiller gratis for å profilere seg selv, forteller han og viser til at det er i tråd med verdiene til Den ensomme ulv.

– Jeg var med i Den ensomme ulv i ti år. Denne festivalen er startet for å ta opp arven etter den. Vi vil ivareta filosofien med gi unge, uetablerte artister, som ellers ikke har mulighet eller råd til å stå på store kulturhus-scener for å vise seg fram.

Korona-råd

Festivalen har møter hver uke og oppdaterer seg jevnlig på korona-rådene som kommer fra sentralt hold.

– Vi følger veilederne som kommer. Vi skal ha mange vakter i gule vester som passer på avstand mellom folk, og vi har kjøpt inn Antibac. Arbeidern kan ta 400 publikummere, men i og med at situasjonen er som den er har vi valgt å redusere til 200 publikummere per dag.

Olsen forklarer at festivalen ikke hadde vært mulig uten støtten fra Arbeidern og Æ elska pizza.

– Vi hadde ikke klart det uten dem. Jan-Åge Johansen (eieren av Arbeidern, jour. adm.) gjør en kjempejobb med å bistå til kulturarrangementer.

Kommentarer til denne saken