Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer kurs for ungdommen: - Håper å rekruttere flere til supersprinten

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten Triathlonklubb og The Arctic Triple arrangerer 30. juli kurs i triathlon i Kongsmarka, for unge i alderen 12 til 18 år.

- Det er et introduksjonskurs, hvor vi håper å rekruttere en del ungdommer til supersprinten i NM-uken. Å delta på kurset krever ikke noe spesielt utstyr. Ta med en våtdrakt, den trenger ikke å være dyr. Svømmeetappen vil ikke være spesielt lang, vi tenker et sted mellom 100-200 meter. Vi vil holde oss rundt land, og rundt en flytebrygge. Så trenger man en sykkel og et par joggesko, sier Ronny Maas Pedersen i Lofoten Triathlonklubb.

Testløp for de som ønsker

Han vil, sammen med Frank Hagen og Kristian Nashoug i The Arctic Triple, være instruktører på kurset.

- Vi vil være til stede, og gi instruksjoner på løpe-, sykkel- og svømmedelen, hvor vi fokuserer spesielt på svømmingen. Det skal være et kurs hvor deltakerne føler seg trygge og ivaretatt, og vi vil være der ute med båt. Løpedelen vil være på tre kilometer, så vil syklingen bestå av fem kilometer. Det kommer litt an på nivået til deltakerne. Det er jo så klart stor forskjell på en 12-åring, og en som er i 17-18-årsalderen. Så er planen at vi kjører et uformelt testløp for de som ønsker det, sier Maas Pedersen.

Kurset kjøres uansett

Dersom responsen, og deltakelsen er god, kan det hende at det hende at kurset vil gå over flere dager.

- I utgangspunktet vil kurset være tirsdag, så får vi se om det vil være behov for flere runder. Det er første gang vi kjører et slikt kurs, for barn og unge. Kommer det 20 stykker, så ville det vært fantastisk. Men, kommer det ti så er det også bra. Så lenge det er noen som ønsker å delta, så vil vi ha et kurs. Det er gratis, og det er i utgangspunktet bare å møte opp. Vi vil få på plass et arrangement på Facebook, slik at vi ser om vi må stille med mer folk, dersom det viser seg at interessen er stor. Foresatte til de minste ungene oppfordres å møte, slik at de kan se hva det gjelder, og eventuelt om de syns det kan være interessant for barna å delta på supersprinten i NM-uken.

- Vi håper at med dette kurset, så kan vi ufarliggjøre ting litt, og se hvor gøy det er å holde på med triathlon.

Kommentarer til denne saken