Festivalen som har «Fat(t) det ufattelige» som tema reflekterer tematisk på pandemien som rammet hele verden og påvirket oss, står det i pressemeldingen.

– Da kunstnere og artister mistet muligheten til å arrangere utstillinger og forestillinger innendørs, ble konseptet om en utendørs kunstarena mer aktuell enn noen gang, skriver Galina Manikova.

Videre blir det fortalt at målet med festivalen er å nå bredt og gjøre kunsten tilgjengelig for flere og samtidig etablere kontinuitet i festivaler og arrangementer på stranden.

– Flere kunstnere deltar med sine verk. Det arrangeres barneprosjekter, forestillinger og åpningsseremoni med taler og musikalske innslag.

Det vil blant annet bli fremførelser og utstilling av både lokale og tilreisende kunstnere.

Natalie Aldema skal synge inn festivalen med Markus Dvergastein på gitar. Rita Marhaug skal gjøre framførelsen «Oljefatet», en liten forestilling som har blitt til av kunstnerens tanker om vårt norske selvbilde. Thomas Voll, også kjent som Thomas of Norway, er danser og koreograf og vil også gjøre en framføring.

Blant lokale kunstnere som skal stille ut på festivalen har vi: Cecilie Haaland, Gunvor Dinamo Tangrand, Grethe Winther-Svendsen og Cathinka Mæhlum.