ÅrsteinØya 2019 slipper publikumsmagnet til festivalen i juli

Gruppen Hekla Stålstrenga kommer til festivalen «ÅrsteinØya 2019» i juli.

Gruppen Hekla Stålstrenga kommer til festivalen «ÅrsteinØya 2019» i juli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Festivalen ÅrsteinØya 2019 har kapret gruppen «Hekla Stålstrenga» til årets begivenhet i juli i Austre Vågan.

DEL

Det er 12. og 13. juli at denne festivalen arrangeres i bygda Årstein i Austre Vågan i Lofoten.

Stedet ligger i naturskjønne omgivelser helt sør på Årsteinøya, rett ved sørspissen av Norges største øy Hinnøya. Årsteinøy er et sted med vakre, kritthvite badestrender, og gode turmuligheter også høyt til fjells.

Fjorårets festival på Årsteinøya ble utsolgt med 600 billetter.

Fjorårets festival på Årsteinøya ble utsolgt med 600 billetter. Foto:

2018

I fjor sto artister som Kari Bremnes og Senjahopen på scenen under festivalen, en festivalhelg som ble helt utsolgt. Man måtte i fjor dessverre avvise folk ved inngangen fordi tilstrømmingen ble altfor stor. Totalt ble det solgt hele 600 billetter i 2018.

ÅrsteinØya selger godt: - Vi har solgt masse billetter uten å ha sluppet en eneste artist

Helgepass i år

Forrige helg ble billettene til sommerens utgave lagt ut for salg. Linda Martinsen i festivalstyret sier til Lofotposten at man i år kun vil selge helgepass til festivalen. Hun vil ikke røpe noe tak på antall billetter, men sier det blir litt flere enn i fjor.

– Jeg tror vi blir utsolgt i år også. Vi ligger godt an i løypa med salget, samt planleggingen av årets festival, som arrangeres for tredje gang den andre helga i juli måned i år.

Artistslipp

Man har helt bevisst holdt tilbake hvilke artister man har engasjert til å komme i år, og årets første artistslipp kom altså på selveste morsdagen 2019, nemlig kl. 18.00 søndag 10. februar.

Linda Martinsen i festivalstyret bekrefter til Lofotposten søndag ettermiddag at de nå bevisst slipper den første artisten til årets festival, og det ble gruppen Hekla Stålstrenga. Hun tror dette kommer til å sette enda mer fart i salget av helgepass, så de som venter for lenge nå med å bestille, kan komme til å bli uten billetter også i år.

Nye artistnavn vil komme utover våren, og en komplett liste regner festivalstyret å ha presentert innen Palmesøndag i april måned.

Familiehelg

– Vi vet at Hekla Stålstrenga vil trekke folk.

– Men dette blir en familie- og naturopplevelse i tillegg til en musikalsk happening.

– Vi er også den eneste festivalen som slipper inn barn under 16 år gratis, fordi vi ønsker at dette nettopp skal være en familiefestival på naturskjønne Årsteinøya.

– Turen opp på fjellet den ene dagen er også lagt opp etter det å ha det fint sammen i naturen.

– Vi er i rute med den tredje festivalen i rekken, da med ÅrsteinØya 2019, sier Linda Martinsen.

Hun berømmer dugnadsinnsatsen til lokalområdet, og sier det også i år er mange ildsjeler som bidrar for å gjøre dette vellykket.

– Det er så mye ressurser i lokalsamfunnet at man blir helt lamslått!

Hekla Stålstrenga

Gruppen skal ikke bare delta på festivalen. De gir ut sitt syvende album den 22. februar. Plata har fått tittelen «Elske og Ære», og i den forbindelse drar de på lanseringsturne over hele landet.

Bandet er kjent for sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop, og har etter hvert blitt kjent for flere sanger som har gått inn i den norske visekanonen.

Sanger som «Har du Fyr», Folketonen, Vise ved Vintersolkverv og Siste Sang er musikk mange har et forhold til. Nå kommer bandet med ny musikk, og allerede har singlene fra plata gjort seg bemerket, og fått mye spilletid på NRK P1.

Konsertene med Hekla Stålstrenga er kjent for energi, tilstedeværelse og dyp musikalitet blandet med humor, spilleglede og særdeles kompetente musikanter.

Tittelen «Elske og ære» er en av sangene på nyplata, skrevet av Ragnhild Furebotten. Hun har som vanlig stått bak mange av melodiene til bandet.

Men nytt for dette albumet er at både Furebotten, Nymo Trulsen og Bruvoll leverer ikke bare melodier, men også egne tekster.

I tillegg har blant andre Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru, Geir Vildgren og Ronny Trælvik levert tekster til plata.

Ettertraktet

Bandet består av noen av landets mest markante musikere på sine respektive instrument. Noe som gjør at alle medlemmene er svært ettertraktet når andre artister ønsker seg musikalske partnere i sine prosjekt.

Komponist og tekstforfatter Ola Bremnes valgte da også Hekla Stålstrenga til å være de første til å spille inn og gi ut singelen «Har du fyr» da den kom, og ble en slager.

Her er nettadressene til noe av Hekla Stålstrenga sine ting på You Tube:

https://www.youtube.com/results?search_query=har+du+fyr+hekla+st%C3%A5lstrenga
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6 & v=-3mBXJBZzCs

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken