Gå til sidens hovedinnhold

Arvingene selger Galleri Lofotens Hus

Artikkelen er over 2 år gammel

Etterkommerne av Frank A. Jenssen har solgt Galleriet i Henningsvær til Nordic Last og Buss-eier Per Gunnar Strømberg Rasmussen.

For abonnenter

Frank A. Jenssen som døde etter kort tids sykeleie sommeren 2017. Siden den gang har kona og de tre barna stått som eiere og drivere av galleriet som Jenssen startet opp i 1990.

Etter farens død har to av de fire arvingene drevet galleriet videre, samt videreutviklet konseptet i Henningsvær, blant annet gjennom oppstart av restaurant og vinfestival.

Nå har familien valgt å selge galleriet, kunst og eiendom videre.

– Det har ligget litt i kortene at vi etter hvert ønsket å selge oss ut. Det kom en potensiell kjøper, og vi var veldig enig i å selge nå, forteller Ida Jenssen Malnes på vegne av familien.

Hva som skjer med videre drift av galleriet, der iblant vinfestivalen er ennå ikke avklart.

– Alt av detaljer er ikke landet ennå. Vi skal sette oss ned og diskutere hvordan veien videre blir, men det er Rasmussen eiendom som nå har eierskapet, sier Jenssen Malnes, som ikke vil gå ut med hva selskapet er solgt for.

Bringe galleriet videre

Styreleder i Rasmussen Eiendom AS, Per Gunnar Strømberg Rasmussen forteller at galleriet skal drives videre i den samme ånden som tidligere.

– Vi skal drive videre i den ånden som galleriet ble bygget opp i. Vår målsetting er å bringe galleriet videre med den kunsten som er der, og kanskje tilføre noe ny kunst, vi har bare gode hensikter med dette, forklarer bergenseren, som har eierskap i både Lofotpils og Nordic Last og Buss AS.

Han er klar på at restauranten skal drives videre.

- Restauranten skal drives videre. Utover det er det ikke helt bestemt i hvilken fasong det skal drives videre i, men vi vil samarbeide med andre næringsdrivende for finne gode løsninger for videre drift, sier han.

Les også: Lofotpils hentet inn over seks millioner i ny kapital: – Vi ser ganske lyst på 2019

Hvorfor man nå investerer i galleri med tilhørende kunst er enkelt.

– Selskapet investerer i kunst som bigeskjeft., forteller han og avslører at de har en del eiendommer som har fått kunstnernavn og er utsmykket deretter.

Rasmussen avslører at det har vært jobbet et eierbytte en periode.

– Vi møtte disse eierne, og har jobbet med dette et års tid. Så fant vi en melodi, som gjorde det mulig for oss å overta, sier han og skyter inn;

– Jeg håper at lofotingene får den samme oppfatningen som oss. At vi bygger videre og skaper mer interesse for kunst.

Les også: Salte tårer skal gå i havet ved Henningsvær

Med mye eierskap i Lofoten har Rasmussen en naturlig tilknytning til regionen.

– Vi eier en rorbu her opp, som vi oppfordrer våre ansatte til å bruke. Vi er opptatt av at de også skal se hvor flott det er her, sier han og viser til at han har det som fisken i vannet, i Lofoten.

Kommentarer til denne saken