Kristina Mathisen og Aleksander Fremnes var på lavvotur i Falkfjorden på søndag sammen med hunden Jako på åtte måneder. Eierne tror at Jako har kommet seg ut av lavvoen en gang mellom klokka 06.00 og 08.00 mandag morgen.

– Vi våknet selv rundt klokka halv åtte, og begynte umiddelbart å lete etter han, sier Mathisen.

Hun forklarer at flere frivillige bidro i leteaksjonen som varte helt til natt til tirsdag – dessverre uten hell. Tirsdag formiddag er Jako fremdeles ikke funnet.

– Han ble sist observert utenfor Myrlandstunnelen på Myrlandssiden rundt klokka 12 mandag. Da var det to fiskere som hadde sett han, forteller Mathisen.

Mandag kveld ble det også leitet med drone for å finne Jako. Tirsdag formiddag er Mathisen og Fremnes igjen på plass i fjellet mellom Falkfjorden og Myrland for å lete etter valpen. De har ei klar oppfordring til folk som kanskje ser ham når de ferdes i området.

– Gjerne ring oss – bare om dere hører bjeffing til og med. Han kan sitte fast og all informasjon er til hjelp, sier Mathisen, som forklarer at Jako adlyder sitt eget navn og at han er veldig glad i mennesker.

Hvis mange roper kan han ifølge eieren imidlertid bli redd.

– Han er fremdeles liten og forvirret, og kan kanskje bli litt redd om mange roper. Hvis folk snakker vanlig kan det imidlertid være at han lusker seg fram, sier hun.

Jako er en åtte måneder gammel Breton. Han er brun og hvit og har ikke på seg halsbånd eller sele. Eierne kan nås på telefon 46897336.

De har allerede gått bredt ut, og etterlyst Jako på diverse Facebook-sider.