Gå til sidens hovedinnhold

Åtte verksteder mistet godkjenningen sin i Nord-Norge i fjor

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesens oppfølging av verksteder og gjennomføring av EU-kontroll førte til flere advarsler og tilbakekallinger av godkjenninger.

(Nordlys)Til sammen var det åtte verksted i Nord-Norge som mistet godkjenningen. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Alle som driver med bilreparasjoner eller EU-kontroll i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen.

– Vi setter krav både til utstyr og kompetansen til de som jobber der. At kontroller og reparasjoner blir korrekt utført er viktig for trafikksikkerheten. Derfor følger vi også opp med tilsyn for å sjekke at alt er i orden, sier seksjonssjef Ingunn Foslund i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Til sammen kontrollerte Statens vegvesen 46 virksomheter som tilbyr EU-kontroll. 15 av disse var plukket ut på bakgrunn av stikkprøvene.

I tillegg til virksomhetene som tilbyr EU-kontroll, undersøkte Statens vegvesen også 56 andre verksteder. Flere av disse driver med reparasjon av storskade, det vil for eksempel si større oppbygninger av biler etter ulykker.

Verkstedene flommer over av biler: - Svært mange i Tromsø gjør den samme feilen 

– Vi har hatt spesiell oppfølging av disse i fjor, etter den såkalte Olsenbil-saken der det ble oppdaget at flere biler var utilstrekkelig reparert. Biler i dag er mer komplekse i konstruksjonen enn tidligere noe som setter høyere krav til metoder og utstyr. Om det tas snarveier her, kan det føre til at bilen ikke blir trygg å kjøre på veien, sier Foslund.

I tillegg til de åtte som mistet godkjenning, mottok 48 virksomheter advarsel.

Statens vegvesen aksjonerte også mot verksteder som opererer uten godkjenning. I fjor besøkte Statens vegvesen 30 slike steder i Nord-Norge.

Kommentarer til denne saken