Solveig Utvik fra kirka på Vestvågøy, og Aud Karin Larsen fra Vestvågøy Frivillighetssentral sier at ideen om en telefonvenn kom da samfunnet nærmest ble lukket i forbindelse med korona-pandemien. Telefonvenn er et tilbud til de som vil ha en telefonvenn som ringer 1 til 2 ganger i uka.

– Det var svært mange som ble sittende alene siden de ikke kunne ta imot besøk. Vi lanserte da ideen om telefonvenn gjennom hjemmetjenesten, og det er noen som har meldt sin interesse. Selv om samfunnet er åpnet opp noe nå så tror vi det fortsatt er noen, i alle aldre, som kan ha et behov for å ha noen å prate med, sier de to initiativtakerne.

De forteller at en slik samtale kan handle om hva som helst.

– Det er rett og slett en prat om løst og fast. Det er opptil hver enkelt å velge hva de vil prate om. Det blir som en vanlig telefonsamtale. En telefonsamtale kan bli et godt avbrekk i hverdagen for mange, mener Utvik og Larsen.

De opplyser videre at hvis det ikke skulle fungere mellom telefonvennene så er det ikke noe problem å bytte.

De forteller at de foreløpig har nok telefonvenner.

– Telefonvennene får en innføring i hva som forventes av en telefonvenn, og må også skrive under på en taushetserklæring. De som ønsker å vite mer om ordningen kan ta kontakt med en av oss, sier Aud Karin Larsen og Solveig Utvik.

De opplyser at tjenesten er gratis.