Fredag morgen skulle de to ta bussen fra Svolvær til Narvik.

- Men bussen var full, slik at vi kom ikke med - i likhet med fire andre passasjerer. Noen av disse skulle også rekke et tog fra Narvik. Vi fikk ingen annen informasjon fra buss-selskapet og bussjåfører på stedet enn at bussen var full, og at de hadde ringt det inn.

Aurora Eilertsen beskriver møtet på bussholdeplassen i Svolvær som lite serviceinnstilt, og forteller at de etterlatte passasjerene fikk ingen informasjon om mulighetene for å komme seg videre.

- Det stod to bussjåfører der. Han som skulle kjøre til Narvik sa at de hadde ringt det inn, og kunne ikke hjelpe oss, forteller hun og legger til at det ikke kom noen beklagelse fra noen av de to som stod der.

Bussjåføren som skulle til Leknes skal ha sagt at de ikke var politikere, og ikke hadde noe med reisegarantien å gjøre.

Nordland fylkeskommune er ansvarlig for rutebussene i fylket. Disse driftes av det private selskapet Boreal på anbud, det vil si at fylkeskommunen kjøper tjenesten med krav til ruter og tilbud.

Eilertsen forsøkte uten hell å få informasjon fra verken busselskapet eller Reis Nordland i Nordland fylkeskommune.

Gjennom andre kanaler fikk hun derimot kjennskap til at det ble satt opp suppleringsbuss fra et lokalt busselskap.

- Den ble da satt opp en time senere, forteller Eilertsen fra bussen der hun og dattera Anna er på vei til Narvik.

Turen ble dermed berget for de to, men også for turistene som ventet på bussen.

- De snakket ikke norsk, og prøvde å finne ut av hvordan de skulle komme seg videre. De ble overlykkelige da jeg videreformidlet at det kom en ny buss.

Fredag fortalte Lofotposten om to passasjerer som ikke kom seg på bussen til Narvik, og der den lovede erstatningsbussen ikke kom.

- Normal praksis er at det skal utløses supplering når en buss blir full, uttalte Bjørn Olaf Revang i Nordland fylkeskommune da.

Flere har også fortalt om rutebusser som ikke stopper og tar på ventende passasjerer.

Har du tips om busstilbudet i Lofoten? Ta gjerne kontakt på oi@lofotposten.no