Pia (18) på YOU-messen: - Mitt ansvar som menneske i verden er større enn hvor mye penger jeg tjener

Pia Pedersen (18) er elev på Aust-videregående skole. I juli flytter hun sørover.

Pia Pedersen (18) er elev på Aust-videregående skole. I juli flytter hun sørover. Foto:

På Aust-Lofoten videregående skole ble den årlige YOU-messen (Yrkes- og utdanningsmessen) arrangert 6. februar. Der var blant annet skoleeleven Pia Pedersen (18) som har bestemt seg for søke på universitetet i Oslo, men det er ikke der fokuset ligger i det hele tatt.

DEL

18-åringen har blitt med i hovedkomiteen til Operasjon dagsverk, og i fra juli- til desember har hun hundre prosent stilling på hovedkontoret i Oslo. Samtidig skal hun ta et fag på universitet for å få studielån. Hvordan kombinasjonen med skole/jobb blir, gjenstår å se.

- Til neste kampanje har jeg ansvaret for evaluering og organisasjon. Så jeg skal passe på at vi finner ut hva som funker- og ikke funker, og at det brukes på en hensiktsmessig måte neste år. Jeg skal søke på universitetet i Oslo for å få studielån, men er ikke helt sikker på hvilket fag det blir.

Etter halvåret er planen usikker, men Pedersen vil fortsette å jobbe som frivillig.

- Jeg har egentlig lyst å jobbe frivillig på en eller annen måte, så jeg skal se hvordan jeg kan få det til. Kanskje ta meg en utdanning for å få jobb i Røde kors, Redd barna, i en flyktningleir, eller holde på med egne prosjekter. Jeg har nok ikke tenkt å skaffe meg jobb i Norge med det første. Mitt ansvar som menneske i verden er større enn hvor mye penger jeg tjener.

Yrkes- og utdanningsmessen er beregnet på 9.-10. klassinger, samt videregåendeelever som snart er ferdig på skolen. I år er det 52 ulike stands, og rundt 700 elever innom messen her på Aust-Lofoten videregående skole.

Fredag holdes det yrkes- og utdanningsmesse på Vestvågøy i Lofothallen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken