Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser årets LofotJAZZ: – Lover å være tilbake i 2020

Artikkelen er over 2 år gammel

Det bekrefter leder i Lofoten kulturhus og arrangør for LofotJAZZ, Eva-Mette Lundahl.

Festivalen så dagens lys i 2017. Den gang gikk festivalen med underskudd og bidro til at drifta til Kultur i Vågan KF gikk med et merforbruk på snaut 400.000 kroner. Regnskapet for festivalens andre utgave i 2018 foreligger ikke ennå, men også den gikk med underskudd, forteller Lundahl.

Nå er det besluttet å avlyse LofotJAZZ 2019. Det skyldes hovedsakelig at fristen for å søke om festivalstøtte er så sent som i juni.

– Det betyr at om vi søker i år vil vi ikke få vite om vi mottar støtte før festivalen er her. Kultur i Vågan har et vedtak om at festivalen skal stå på egne ben fra 2019. Det ligger dermed ingen buffer, og vi kan ikke sette i gang med håp om at vi får støtte på slutten av året. Det er risikabelt, forklarer Lundahl.

Økonomien i festivalen har frem til nå ligget i Kultur i Vågan.

– Det har styret vært med på. Det ligger i vedtektene at vi skal være med på å samarbeide om nye ting som kan være bra for regionen og kommunen vår. Samarbeidsmessig vil vi fortsette å være der med både hus og folk, men ikke i rene kroner og øre, fortsetter Lundahl.

Arrangørene Lofoten kulturhus, Lofoten Jazzklubb og Thon Hotell Lofoten ønsker heller ikke å lage en minivariant av festivalen.

– Vi vil gå for den fullverdige utgaven.

Hvordan var økonomien i prosjektet i 2018?

– Vi hadde et underskudd i fjor, men ikke like mye som det første året. Oppstartsår for festivaler er knallharde, og det koster en del penger. Det tar litt tid før folk skjønner hva vi ønsker å oppnå og vi tilby. Slik er det for alle festivaler.

Men dere lover å være tilbake i 2020?

– Ja. Akkurat nå føles det ut som store ord, men det er intensjonen. Det hadde vært veldig rart å ikke si det, avrunder Lundahl.

Kommentarer til denne saken