Avlyser festival og julebord

Stand Up Lofoten ser seg nødt til å avlyse årets Lofoten Standupfestival som skulle gått av stabelen siste helgen i juni.

DEL

Det melder selskapet i en pressemelding mandag.

Festivalen, som har blitt arrangert tre år på rad, avlyses på grunn av den globale smittesituasjonen koronaviruset har ført til.

- Situasjonen er alt for usikker for at jeg kan planlegge en festival av det innhold og kvalitet som jeg ønsker. Skulle Regjeringens retningslinjer endre seg til sommeren, så vil jeg uansett ikke være den arrangøren som henter 15-20 potensielle smittekilder hit til Lofoten. Da venter vi heller ett år med moroa, skriver Benjamin Einarsen i pressemeldingen.

Einarsen forklarer at økonomien spiller også en viktig rolle i avlysningen. De forestillingene som ble avlyst i mars og april og flyttet til oktober, samt salg av festivalpass, skulle være inntektsgrunnlaget for blant annet bestilling av flybilletter, opplyser han.

– Uten inntekter er det vanskelig og uforutsigbart å drive med arrangementer. Det er i utgangspunktet ingen direkte fare for Stand Up Lofotens eksistens, men akkurat nå er den litt i publikums hender. Jeg har satt opp to forestillinger i høst, og for første gang er jeg avhengig av utsolgt i begge for at jeg skal tørre å sette opp et tredje show i år, sier Einarsen.

Også stand-up-julebordet velger han å avlyse allerede nå.

– Jeg håper virkelig at pandemien er over til da, men helt sikre kan man ikke være. Uansett er det svært mange berørte, både bedrifter og privatpersoner, og jeg tviler sterkt på at det dukker opp en krisepakke for at alle skal få dratt på julebord i år. Når det er sagt er det kanskje i år man virkelig har fortjent et skikkelig julebord, etter alt vi går gjennom akkurat nå. Min oppfordring til bedriftslederne i Lofoten er å legge opp til en skikkelig feiring av sine ansatte når alt dette er over. Det er langt flere og mer viktigere aktører enn Stand Up Lofoten som nå er avhengige av at man begynner å bruke penger lokalt igjen.

Artikkeltags