Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser førjulstradisjon: – Det er ikke forsvarlig å gjennomføre

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær skole avlyser sin oppsetning av Papa Panov og Svolværdagen i advent.

- Vi avlyser Papa Panov, det handler om usikkerheten til å samle så mange elever på kryss og tvers i forbindelse med øving, men også om hvorvidt man skal legge ned så mye tid og arbeid i en produksjon, så ender vi opp med å måtte avlyse for at smittesituasjonen endrer seg, sier han og viser til at det er begrenset antall plasser i Lofoten kulturhus, sier rektor ved Svolvær skole, Ronnie Maas Pedersen.

Avgjørelsen har 4.-klasseteamet tatt i samråd med ledelsen ved skolen.

– Vi hadde foreldremøte i går, hvor vi tok opp dette at vi ikke kunne arrangere Papa Panov. Hadde vi kunnet arrangere det så hadde vi gjort det. Det er trist at vi går glipp av det, sier kontaktlærer på 4. trinn, Anne-Rita Rasmussen Selstad.

Hun forklarer at de er i tenkeboksen for hva de skal finne på i stedet.

– Vi prøver å komme på andre ideer. Vi tenker at elevene skal få oppleve noe annet minnerikt. Vi prøver å finne noe som kan gi et lite plaster på såret.

Avlyser Svolværdagen

Også den tradisjonsrike Svolværdagen i advent blir avlyst i år.

– I første rekke så avlyser vi Svolværdagen i advent. Det er ikke forsvarlig å gjennomføre sånn som situasjonen er nå, forteller rektoren, og viser til at aktivitetsuka i sin opprinnelige form også blir avlyst.

Vi kommer til å ha et alternativ, med et større fokus på aktivitet framfor produksjon, sier han og understreker at det ikke er mulighet for å invitere foreldre.

– Det er litt opp til teamene hvordan de vil løse det. Vi skal påse at vi får aktivitetsuke, men det bli annerledes, som alt annet er nå.

Han forklarer at intensjonen med aktivitetsuka ved skolen er at man skal blande aldersgruppene og klassene på skolen, noe som ikke er forsvarlig under en pandemi.

Sterkere tilbake

Nå er skolen i gang med å finne alternative førjulsaktiviteter.

– Vi har litt lyst til å gjøre positive ting i nærmiljøet. Som å lyssette moloen, ha utstillinger i det offentlige rom, eller andre aktiviteter. Vi får se hva vi bestemmer oss for.

Han forklarer at de håper at det er tilbake til normalen til neste år.

– Vi kommer sterkere tilbake. Dette er tradisjoner som er godt implementert i kollegiet og i lokalsamfunnet, som vi skal fortsette med.

Kommentarer til denne saken