Gå til sidens hovedinnhold

Avsluttet innsamlingsaksjon til de etterlatte: - Jeg er veldig fornøyd med sluttsummen

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til tirsdag ble spleisen som ble opprettet av Isabel Amundsen Hægdahl avsluttet. Totalt kom det inn 282.000 kroner.

Tre personer mistet livet da bilen de satt i kjørte i havet den 24. august. En av dem etterlater seg fem barn, mens en annen etterlater seg kone og fire barn.

268.400 kroner

I etterkant av ulykken oppretter Isabel Amundsen Hægdahl en spleis til inntekt for de rammede familiene. Halvannen måned etter ulykken er innsamlingsaksjonen avsluttet. Til sammen kom det inn 282.000 kroner fra 937 givere.

– Jeg er veldig fornøyd med sluttsummen. Jeg håper disse pengene kommer godt med, at de klarer seg og at dette gjør det lettere for dem, sier Amundsen Hægdahl.

For spleiser til privatpersoner trekkes det et administrasjonsgebyr på fem prosent av det som samles inn over 10.000 kroner. Det betyr at av de 282.000 kronene som er samlet inn, vil 268.400 kroner gå til familiene.

Amundsen Hægdahl fortalte Lofotposten tidligere at pengene ville bli fordelt når de som ble foreldreløse etter ulykken hadde fått oppnevnt en verge. Kommuneoverlege og leder av kriseteamet i Vågan, Jan Håkon Juul, forteller at onkelen til de foreldreløse nå er oppnevnt som verge for barna.

– Nå venter jeg på at pengene skal bli utbetalt til meg, slik at jeg kan overføre pengene til de foresatte. Så langt har jeg bare mottatt ett kontonummer. Jeg har vært i kontakt med onkelen deres. Han er i prosessen med å opprette sparekontoer til barna. Når det er gjort skal jeg fortløpende få ut pengene til dem, forteller Amundsen Hægdahl.

- Vær inkluderende

Vågan kommune var raskt ute med å etablere kriseteam og hjelpe de rammede familiene. Kommunelege Jan Håkon Juul koordinerte arbeidet.

Gjenstår det noe fra kommunens side nå, Juul?

– Det er litt småplukk. Vi skal sørge for at de har tilgang til de tjenestene de trenger. Det handler om samtaler med foreldre og barn, fastlegetjenester og andre praktiske ting, sier Juul.

Han legger til at det viktigste er at lokalsamfunnet fortsetter å være inkludere.

– Man bør ikke væreredd for å spørre hvordan folk har det. Det er et generelt råd til alle, sier kommuneoverlegen.

LES OGSÅ: Politimann Maichel Lind dykket ned til ulykkesbilen to ganger: - Det var dårlig sikt og mye alger i vannet

LES OGSÅ: Kollegene sørger over tapet av Ahmed: – Alle var glad i han

LES OGSÅ: Håper mange kommer på minnemarkering: - Vi er alle en stor familie, og vi tror det blir fin

LES OGSÅ: Siri Bjercke roser Vågan i etterkant av dødsulykka: – En god kommune å bo i når noe skjer

LES OGSÅ: Vegvesenet gransker egne rutiner etter dødsulykka i Svolvær: - Det er lett å se i etterkant at rekkverket skulle stått oppe

Kommentarer til denne saken