Badeulykken i Kabelvåg: - Tilstanden er fortsatt kritisk og livstruende

Artikkelen er over 1 år gammel

Gutten som ble sendt til sykehus i Tromsø etter badeulykken fredag er fortsatt kritisk og livstruende skadd. Det melder pressevakta ved UNN mandag formiddag.

DEL

Rundt klokken fire fredag ettermiddag fikk politiet melding om at en gutt ikke var kommet opp av vannet etter bading. Han var på badetur med noen venner ved Matsvannet i Kabelvåg. Brann, politi og ambulanse rykket ut.

Et Sea King-helikopter kom med redningsdykkere fra Bodø. En time etter meldingen kom ble gutten funnet, og det ble satt i gang livreddende førstehjelp.

Tilstand uforandret

Han ble fløyet til Universitetssykehuset i Tromsø som klokken 21.00 fredag kveld opplyste at han var tatt under behandling. Tilstanden ble karakterisert som kritisk og livstruende.

Det har vært status for den skadede gutten gjennom hele helga. Det melder Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Tilstanden til gutten som var i ei badeulykke i Vågan fredag ettermiddag, er uforandret. Han behandles fortsatt for kritiske og livstruende skader på UNN Tromsø, heter det i meldingen lørdag.

Mandag formiddag opplyser pressevakta ved sykehuset at tilstanden fortsatt er uforandret.

Undersøker hendelsen

Fredag startet politiet undersøkelser av hendelsen. Den lokale patruljen snakket med de andre som var til stede.

– Vi prøver å få en oversikt over hendelsesforløpet og hva som har skjedd. I går snakket patruljen med de ungdommene som var med, og det skal de fortsette med lørdag, sier stasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon.

Vågan kommune satte kriseteam fredag ettermiddag.

Lørdag var alle berørte elever med foreldre invitert til infomøte på Kabelvåg ungdomsskole. Ved skolestart tirsdag vil det arrangeres en samling for alle elever ved Kabelvåg ungdomsskole, melder Ordfører Eivind Holst.

– Vi håper det beste for ham som ligger hardt skadet på sykehuset i Tromsø. Fremover er det viktig at vi alle bidrar til å ta best mulig vare på de involverte i hendelsen, sier Holst.

Les også: Gutt kritisk og livstruende skadet etter badeulykke

Les også: Inviterer elever og foreldre til møte etter badeulykken

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken