Håper på rask avklaring av Bainveien

Bøfjellet: Etter det siste raset i Bøfjellet i Flakstad. Ordfører Hans Fredrik Sørdal håper på engasjement når reguleringsarbeidet starter.

Bøfjellet: Etter det siste raset i Bøfjellet i Flakstad. Ordfører Hans Fredrik Sørdal håper på engasjement når reguleringsarbeidet starter.

Artikkelen er over 4 år gammel

Flakstad-ordføreren håper på raskt reguleringsarbeid med Bainveien.

DEL

I fylkestinget tirsdag opplyste regionveisjef Torbjørn Naimak at Statens vegvesen vil gå i gang med å lage reguleringsplan umiddelbart. Naimak har vd flere anledninger tatt til orde for at Bainveien kan løftes ut av Veipakke Lofoten, og gjennomføres som et rassikringsprosjekt. Onsdag ba et enstemmig fylkesting om at Bainveien realiseres så snart som mulig. To større steinras i mai og juni i Bøfjellet i Flakstad har aktualisert rassikringen langs E 10 mellom Vareid og Flakstad.

Det får ordfører Hans Fredrik Sørdal til å håper på at anbudet med å bygge veien over Flakstadpollen kan være klart i løpet av 2017. Siden januar har han oppsøkt stortingspolitikere og statssekretærer for å diskutere veibyggingen. Det er regjeringen og Stortinget som skal gi endelig klarsignal.

– Vanligvis tar reguleringsarbeidet rundt ett år. Jeg håper arbeidet kan gjennomføres litt raskere, slik at veibyggingen kan starte neste år, sier Sørdal.

I prosessen med å lage en reguleringsplan kan alle som ønsker å ivareta hensyn eller interesser anledning til å uttale seg. Før arbeidet starter skal det gjennomføres folkemøter. En rekke faginstanser skal høres før en endelig plan foreligger.

Flakstad-ordføreren oppfordrer de som ønsker å komme med innspill om å være tidlig ute.

– Jo tidligere noen melder innspill eller innsigelser, jo raskere går prosessen. Vi må holde trykket oppe.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken