Delte ut 345 refleksvester

REFLEKS: Hedda, Marcus, og Ulf fra Fygle skole takker for vestene de fikk av Morten Amundsen ved Byggtorget Lofoten AS. Foto: Kai Nikolaisen

REFLEKS: Hedda, Marcus, og Ulf fra Fygle skole takker for vestene de fikk av Morten Amundsen ved Byggtorget Lofoten AS. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 4 år gammel

Byggtorget Lofoten AS delte onsdag ut refleksvester til en verdi av 30.000 til to skoler på Vestvågøy.

DEL

Det er mørkt og svart i Lofoten for tiden og politiet har gjentatte ganger oppfordret folk til å bruke refleks.

30.000 kroner

Daglig leder Morten Amundsen ved Byggtorget Lofoten AS i Storeidøya forteller at de hadde satt av et beløp til markedsføringstiltak fram mot jul og bestemte seg for å bruke pengene på refleksvester.

-Det var butikksjefen som kom med ideen og den tente vi på. Vi som jobber ved Byggtorget Lofoten AS har unger ved Ballstad skole og Fygle skole. Vi bestemte oss for å utstyre alle elevene og de ansatte ved de to skolene med refleksvest, sier Amundsen.

-Hvor stor kostnad er dette for dere?

-Det ligger på rundt 30.000 kroner. Markedsføringsgevinsten kan selvsagt diskuteres, men kan vi ved dette unngår en ulykke så er dette vel verdt pengene, sier Amundsen.

345 vester

Onsdag var han ute på refleksvesttur og delte ut 345 refleksvester. Først til Ballstad skole og deretter til Fygle skole.

Der ble han tatt imot av rektor Kjell Amundsen, lærer Ulf Sivertsen og elevene Hedda og Marcus.

-Dette er en kjempeflott gave og vi skal starte utdelingen av vestene i morgen tidlig. Vi oppfordrer alle sterkt til å bruke refleksvester. Når vi er på tur så bruker vi alltid vester, sier rektoren som lover at også de voksne skal bruke vestene.

-Lover å bruke vestene

Sjetteklassingene Marcus og Hedda syntes også det var flott med refleksvester og lovte at de skulle bruke vestene.

-Noen synes det er litt teit å bruke vester, men det synes ikke vi. Det er veldig viktig at de som kjører bil ser oss når vi går på veien, sier de to.

-Er det egentlig teit å ikke bruke refleksvest?

-Ja, kommer det samstemt fra de to sjetteklassingene som sammen med de andre Fygle og Ballstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken