Oppdatert 17.55: Fylkesråd Svein Eggesvik kommer likevel ikke til folkemøtet. Hans fly fra Bodø til Leknes ble kansellert.

- Det er mellom 500 og 1000 mennesker i fakkeltoget. Det er kommet folk fra hele Vestvågøy for å delta, sier vår journalist på stedet, Kai Nikolaisen.

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik, kommer. Det gjør også fylkespolitikerne Siv Sara (Ap) og Bente Anita Solås (H).

I dag er det fakkeltog og folkemøte for gang- og sykkelvei mellom Gravdal og Ballstad på Vestvågøy. Fakkeltoget starter ved Gjerstad, ved Hovdan, før toget beveger seg over Skottnesmyra til skolen, hvor folkemøtet holdes.

Fylkesråd Eggesvik skulle etter planen lande på Leknes lufthavn klokken 17.55 for å delta på folkemøtet, men ifølge Avinor er flyet forsinket med en time.

– Det er fantastisk at han skjønner hva dette betyr, og kommer. Det er stort, uttalte Lisa Arctander i aksjonsgruppa.

I juni var gleden stor da 40 års kamp for å få bygget en gang- og sykkelvei mellom Gravdal og Ballstad syntes å være over. Da budsjettforslaget fra fylkesråd Eggesvik ble lagt fram for en drøy uke siden, ble glede snudd til skuffelse. Prosjektet var tatt ut.

I ettertid av nyheten har Ballstad-samfunnet og lokalpolitikerne i Vestvågøy mobilisert, som kulminerer i dagens fakkeltog og folkemøte.

Lofotposten kommer tilbake med mer om fakkeltoget og folkemøtet mandag kveld.