I juni i år ble det offentliggjort at Nordland fylkeskommune ville sette av 47 millioner kroner i 2018-budsjettet til gang og sykkelsti mellom Gravdal og Ballstad.

Ildsjelene som etter nesten 40 års jobbing for gang- og sykkelvei Ballstad–Gravdal kunne juble. I november kom sjokkbeskjeden fra fylket. På grunn av omdisponering av midler kan gang- og sykkelveien bli skjøvet minst fire år fram i tid.

-Ikke plass

Aksjonistene på Ballstad gir seg ikke og mandag formiddag hadde John Inge Berg, Marvid Iversen, Lisa Arctander og Ole Berglund invitert pressen til svingen på Gravdalsida i Gjerstadbrekka. De hadde sperret veien for å illustrere hvor smalt det er.
– Denne svingen er den verste i Gjerstadbrekka. Det er dårlig sikt og når to store lastebiler møtes er det ikke plass til fotgjengere, sier John Inge Berg i det en lastebil og en semitrailer kommer og stopper i svingen.
– Se de er så nært hverandre at det er så vidt de kommer forbi hverandre, sier Marvid Iversen som står mellom de to bilene.

Se video fra demonstrasjonen i dag:


-Når skjer ulykka?

John Inge Berg går ut på veikanten.
– Her er det ikke plass til en fotgjenger. Alternativet er å hoppe i grøfta. I dag er det godt vær og god sikt. Tenk deg en uværsdag. Her er det ikke snakk om det vil skje en ulykke, men når den skjer, slår John Inge Berg fast.
– Det er smalt og veien heller kraftig innover. Det gjør at biler på tur til Gravdal ofte kommer på feilsida. På Skotnesmyrene er det farten som rår, og også der er det smalt, sier Iversen.

Aksjonskomiteen er helt klare på at noe må gjøres.
– Fylkespolitikerne må få øynene opp for en trafikkfelle dette er og vi har ikke råd å miste noen. Vi føler oss holdt litt for narr, slår John Inge Berg fast.

Mandag ettermiddag blir det arrangert fakkeltog over Skotnesmyrene og folkemøte på Ballstad skole der også fylkesråden for samferdsel, Svein Eggesvik deltar
– Det har vært utrolig samhold i denne saken og alle som er blitt spurt har stilt opp foran møtet og fakkeltoget. Nå håper vi at folk stiller opp slik at fylket forstår at dette finner vi oss ikke, sier Lisa Arctander.

Les også:Fakkeltog for gang- og sykkelvei: - De får ikke stjele pengene fra oss

Les også:Fylkesråden deltar på folkemøtet og gang- og sykkelvei

Les også: 45 millioner til gang- og sykkelvei mellom Ballstad og Gravdal forsvinner