Gå til sidens hovedinnhold

- Linefangsten inneholder eksplosiver

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag fikk Jens-Martin Markussen på linebåten «Klogrunn» en merkelig gjenstand på lina. Nå viser det seg at gjenstanden inneholder eksplosiver.

Det var da Jens-Martin Markussen dro lina på Ballstad-havet at han fikk den merkelige gjenstanden som målte 38 X 50 centimeter.

Les også: Maken til linefangst har Jens-Martin aldri før fått

Han hadde aldri sett en lignende gjenstand og lurte på om noen av Lofotposten sine lesere viste hva det var.

Viggo Holm har vært fartøysjef på en minerydder og kjente straks igjen gjenstanden. Han er klar på at den kan være farlig.

-Det er en mekanisk kutter som brukes når det sveipes miner. Når kutteren treffer kjettingen som holder minen eksploderer patronen og kutter kjettingen. Ladningen er liten, men er rettet og kan gjøre noe skade.  Deretter flyter minen opp, sier Holm som har en klar oppfordring til fiskeren.

-Vær forsiktig for den kan eksplodere. Mitt råd er å kontakte politiet og la de ta hånd om den, sier Holm til Lofotposten.

Han fortellerat kutteren populært kalt "Svenskekutter" da den er produsert av Saab i Sverige.
-På bildet kan man se at ladningen fortsatt er inntakt (den blanke delen), så her må de være forsiktige, sier Holm.

Morten Steinsund og Ketil Pettersen mener også gjenstanden er en minekutter.

Da Lofotposten får tak i Jens-Martin Markussen onsdag ettermiddag er de på tur på land. Han synes det er flott å få vite hva det er.
-Det er kjempemessig å få vite hva det var vi fikk. Vi har tatt godt vare på gjenstanden og jeg vil kontakte politiet, sier Markussen

Kommentarer til denne saken