Penger til rekrutteringsprosjekt i Ballstad

Næringsråd Ingelin Noresjø går inn med inntil 200.000 kroner til rekrutteringsprosjekt.

DEL

– Dette er et spennende prosjekt som skal forsøke å gjøre reiselivet på små plasser med konkurransedyktig, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Lofoten Matpark står bak prosjektet «Sharing Lofoten». Ballstad er plukket ut til å være teststed for prosjektet. Årsaken til at Ballstad er valgt er stor vekst i reiselivet. Prosjektet skal se på nye modeller for organisering av ansatte i små bedrifter som har sesongbehov for arbeidskraft. Bedriftene skal gå sammen om å rekruttere personell til helårlige og faste stillinger. Med i starten var Himmel og Havn AS, Kræmmervika Havn AS, 8373 Cafe AS, Lofoten Food Studio og Hattvika Lodge AS, skrev Lofotposten i mars.

– Hvis man greier å tilby faste helårsstillinger på små steder, vil disse bli mer attraktive for gode kandidater og familier. Det er lettere å ta flyttelasset med til et lite sted hvis en trygg jobb venter, sier næringsråd Ingelin Noresjø i pressemeldingen.

Prosjektleder Bjørg-Elin Kärn er glad for støtten fra fylkeskommunen.

– Vi søker nye og innovative løsninger som ikke har økonomisk gevinst som målsetting. Forretningsmodellen vi kommer fram til skal komme småbedrifter, enkeltpersoner og lokalsamfunn til gode. Den skal gi trygghet og muligheter til både arbeidstaker og arbeidsgiver. Vi skal helt enkelt gjøre små arbeidsplasser konkurransedyktige gjennom sosialt entreprenørskap, sier Kärn.

Artikkeltags