Tirsdag kommer syngende og bøssebærende speidere på besøk

KLAR: Denne speidergjengen er klar for å samle inn penger

KLAR: Denne speidergjengen er klar for å samle inn penger

Artikkelen er over 1 år gammel

Ballstad KFUK-KFUM-speidere deltar tirsdag  på Globalaksjonen 2018-2019, og skal gå julebukk for å samle inn penger til fredsarbeid blant flyktninger i Sør-Sudan og Uganda.

DEL

Globalaksjonen er en solidaritetsaksjon for KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge.

– Inntektene forvaltes av KFUK-KFUM Global, og i år skal inntektene gå til barn som har vokst opp i krig trenger hjelp til å bearbeide traumene sine og hjelp til å lære ikkevoldelige måter å løse konflikter på. KFUK-KFUM-speiderne samarbeider med KFUK i Sør-Sudan som tilbyr traumeterapi og utdanning. Gjennom lek og aktiviteter samles ungdom fra rivaliserende folkegrupper til kommunikasjon og ikkevolds-arbeid, heter det i en pressemelding.

Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Noen tjener penger på å gjøre et arbeid, andre går på bøsseinnsamling eller deltar på sponsorløp for å få inn penger til aksjonen.

Ballstad KFUK-KFUM-speidere stiller tradisjon tro opp for å hjelpe barn som trenger hjelp.

– Om ettermiddagen tirsdag 15. januar vil innbyggerne på Ballstad få besøk av syngende og bøssebærende speidere. Vi håper at de blir tatt godt imot, og at mange vil bidra til å hjelpe barn og ungdom i Sør-Sudan og Uganda. Ballstadværingene som ønsker å bidra, oppfordres til å ha kontanter tilgjengelig! – men det blir også mulig å bruke Vipps! I fjor samlet gruppa inn 8.575,- kroner, og målet er å samle inn minst like mye, eller helst mer i år, skriver speiderleder Tone J. Pedersen i pressemeldingen.

Artikkeltags