Mandag ettermiddag møtte mellom 500 og 1000 personer opp langs Skotnesmyrene for å vise sin motstand etter at  pengene til gang og sykkelveien mellom Gravdal og Ballstad var blitt omdisponert til andre formål.

Les også: 45 millioner til gang- og sykkelvei mellom Ballstad og Gravdal forsvinner


Fakkeltoget strakte seg flere hundre meter over Skotnesmyra og faklene lyste opp den mørklagte veien.

Les også: Mellom 500 og 1000 går i fakkeltog for gang- og sykkelvei 

John Inge Berg var en av initiativtakerne og han var rørt over engasjementet.
– Det er helt utrolig og vi hadde ikke drømt om at det kom så mange. Det er også folk fra andre steder på Vestvågøy og jeg er imponert over den støtten vi får, sier en rørt Berg.

Se video:

 

Familien Flaaten/Pettersen var blant dem som gikk i fakkeltoget. Bestemor Annfrid Flaaten hadde med seg døtrene Linda og Silje Karin, svigersønn Asbjørn og barnebarna Emil og Sander.
– Det er klart at vi støtter opp om dette og det er noe vi gjør med glede. Denne gang og sykkelveien har vi kjempet lenge for og det var uvirkelig at de plutselig bare tok bort pengene. Dette gjelder å trygge framtiden for ungene og vi har ingen å miste, slår familien fast.
– Det er også kjempeflott å se at så mange som ikke bor på Ballstad er her i dag. Det viser at dette er en sak for hele Vestvågøy og det er flott at vi alle står sammen, slår Asbjørn Pettersen fast i det fakkeltoget svinger inn på skoleplassen.

Tatt for råkjøring i samme område som befolkninga kjemper for gang- og sykkelvei

– Det er så vidt plass til to lastebiler og da er det ikke plass for en fotgjenger

Etter 40 års kamp for å få gang- og sykkelvei planlegges byggestart nå til våren