Aksjonsgruppa for gang og sykkelvei mellom Ballstad og Gravdal hadde invitert til folkemøte på Ballstad skole etter fakkeltoget mandag ettermiddag.

Les også: Tre generasjoner med klart budskap: -Dette gjelder framtiden for ungene våre og vi har ingen å miste! 

Temaet var selvsagt at gang og sykkelveien var tatt ut forslaget til Nordland fylkes budsjett for 2018.

Fylkesråden kom ikke

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) skulle komme, men slik gikk det ikke.
– Dessverre ble flyet så mye  forsinket at jeg ikke rakk møtet og det beklager jeg sterkt. Jeg hadde et inderlig ønske om å høre befolkningens egne betraktninger om hvordan situasjonen er, sier Eggesvik som hadde fått med seg engasjementet.
– Jeg ser på Lofotposten.no at mellom 500 og 1000 personer var møtt opp og jeg er imponert over engasjementet. Jeg vet at aksjonsgruppa skal møte både posisjon og opposisjon i forkant av budsjettmøtene. Jeg skal sette av en times tid slik at vi kan møtes for en ytterligere prat, sier Eggesvik til Lofotposten mandag kveld.

-En skam

Alle de politiske partiene på Vestvågøy var samlet til debatt, og de var alle enige om at dette var en sak de ville kjempe for å få igjennom.
– Det er en skam at partiet ikke går inn for gang og sykkelveien, slo Børge Iversen (Ap) fast med klar adressen til fylkestingsgruppa i Ap som er i posisjon i fylkestinget.
– Jeg vil reise til Bodø på tirsdag for å gjøre mitt for at vår gruppe skal snu, sa Kurt Atle Hansen (SV) som også er i posisjon.

Ordfører Remi Solberg la ikke skjul på at kampen ikke var tapt.
– Det er tverrpolitisk enighet i Vestvågøy om at vi skal ha gang og sykkelvei og vi vil alle ta i bruk de kanaler vi har. Jeg mener at vi i Vestvågøy har en tilgodelapp på veimidler fra fylket, sa ordføreren som representerer Ap.

50 millioner

Bente Anita Solås sitter i fylkestinget for Høyre som er i opposisjon. Hun var klar på at Høyre ville styrke trafikksikkerhetsarbeid gjennom bygging av gang og sykkelveier.
– I vårt alternative forslag til budsjett vil vi foreslå 50 millioner kroner mer til gang og sykkelveier. Jeg kan ikke her og nå slå fast at vi vil prioritere Ballstad, men vi vil tilføre 50 millioner, sa Solås.

Siden alle var enige om at Ballstad måtte prioriteres ble det en tam debatt, men alle skrøt av engasjementet.
– Andre steder i verden så protesterer de med å brenne bildekk og kaste stein. Her på Ballstad går vi i fakkeltog og rynker på «sintrynken». Jeg tror vi så absolutt kommer lengst med det, slo Oddny T. Olsen fast.

Marvid Iversen har kjempet i mange år for gang og sykkelvei.
– Jeg bor så til at jeg har god oversikt over veien. En dag telte jeg biler i 15 minutter. Da passerte det 48 biler. Jeg har kjempet så lenge for dette. I juni trodde jeg at vi hadde lyktes og så får vi denne nesestyveren. Nå lurer jeg på om jeg i min levetid får oppleve gang og sykkelvei over Skotnesmyrene, sa Marvid Iversen.

Lisa Arctander og resten av aksjonsgruppe fikk stående applaus for sitt engasjement.
Aksjonsgruppa vil dra til Bodø i forkant av budsjettmøtene som starter 4. desember.

Les også: Mellom 500 og 1000 går i fakkeltog for gang- og sykkelvei

Les også:– Det er så vidt plass til to lastebiler og da er det ikke plass for en fotgjenger

Les også: Tatt for råkjøring i samme område som befolkninga kjemper for gang- og sykkelvei