Gå til sidens hovedinnhold

–Ingen har fortjent kulturprisen mer enn Tone!

Artikkelen er over 4 år gammel

.

Tirsdag ble det kjent at leder i Ballstadspeiderne KFUM/KFUK, Tone Johanne Pedersen, er tildelt Vestvågøy kommunes kulturpris for 2016.

«Hun har vært et stort forbilde for speiderne, både lokalt og regionalt, samt organisert Ballstad-deltakelse på lands- og verdensbasis. Vestvågøy kommunes kulturpris 2016 går til Tone Johanne Pedersen, som utvilsomt har gjort en formidabel innsats for speiderbevegelsen over en 30-årsperiode.», heter det i begrunnelsen.

LES OGSÅ: Disse får pris av Vestvågøy kommune

–Det har blitt noen timer

Prisvinneren er glad for prisen.

–Jeg synes det er veldig hyggelig å få kulturprisen, men samtidig vet jeg at det er så mange andre rundt om som gjør en minst like mye som meg. Det er artig at speiderbevegelsen blir satt pris på, sier Pedersen som erkjenner at hun har lagt ned noen timer for speiderne.

–Det har blitt noen timer, men det er det absolutt verdt, slår hun fast når Lofotposten prater med henne tidlig tirsdag ettermiddag.

Hun startet i speideren i 1969 og var med fram til hun flyttet fra Ballstad i 1978. I 1988 var hun tilbake og siden da har hun vært en av speiderlederne i den aktive speiderbevegelsen på Ballstad.

Tirsdag ettermiddag er fast møtedag for speiderne på Ballstad og det ble en litt spesiell dag. Prisvinneren var selvsagt på plass.

–Gratulerer med prisen. Den har du fortjent, sier en gutt til Tone Johanne som får mange gratulasjoner.

Lofotposten får samlet speiderne og på spørsmål om det er fortjent at Tone Johanne får prisen kommer det samstemt og kontant!

–Ja, det er velfortjent, slås det fast før speiderropet ljomer over skoleplassen på Ballstad.

-Rørt, stolt og glad

Hovedpersonen var preget av hyllesten.

– Det er først nå det begynner å gå opp for meg at jeg har fått prisen. Jeg er rørt, stolt og utrolig glad, sier Tone Johanne Pedersen som får overrakt prisen under Matfestivalen i Lofoten som arrangeres i Lofothallen lørdag 24. september.

Da deles også næringsprisen og miljøprisen ut.

Kommentarer til denne saken