Roy-Magne Berglund er opprinnelig fra Ballstad, men har i sitt voksne liv jobbet som kokk ulike steder rundt om i landet. Han har vært på kokkelandslaget og drevet flere restauranter. Nå er han og familien flyttet hjem til Ballstad der han nå er i ferd med å realisere sitt nye prosjekt.

–Vi har hatt et hektisk liv og vi hadde lyst å snu litt på hverdagen. Det har vært mye jobb og reiser og nå hadde jeg lyst til å lande litt. Ballstad er den helt perfekte lekegrinda for mitt nye prosjekt, forteller Roy-Magne hjemme i stua på Ballstad.
 

Les også: Brødbaking kan handle om mye mer enn bare brød

Skal holde matkurs

Det gamle uthuset er blitt restaurert utvendig og han er så smått begynt innvending.

–Dette skal bli basen for mitt nye prosjekt som har fått navnet Lofoten Food Studio. Her skal jeg holde matkurs for mindre grupper, ta matbilder og jeg skal også kjøpe utstyr for å lage film. Jeg skal fortsette som konsulent for restaurantnæringen og det blir også litt catering, sier Roy-Magne.

Det beste fra Lofoten

Han er klar på at Lofoten Food Studio skal vise fram det beste fra matregionen Lofoten.

–Vi baserer oss på lokal mat fra Lofoten. Det finnes så mye spennende lokale råvarer og det skal de besøkende få oppleve her hos oss. Deltakerne blir samlet rundt kjøkkenet der de kan følge med mens jeg jobber med maten, sier Berglund som også har planer om å ta gjestene med på opplevelser.

Les også: –Banken Pøbb og Spiseri er blitt akkurat slik jeg ønsket det skulle bli

Lofoten som reisemål er så vidt i gang

–Jeg vil samarbeide med andre aktører her på Ballstad som driver innen reiselivet. Det at gjestene kan være med på opplevelser før de drar til oss for å tilberede maten tror jeg blir godt tatt imot, forteller Berglund som først og fremst satser på turister.

–Jeg tror vi bare har sett begynnelsen på Lofoten som reisemål. Vi må bare sørge for å levere gode opplevelser. Lofoten har masse gode råvarer som matinteresserte er villig til å betale for. I tillegg til å lage mat skal vi også prøve å skildre hverdagslivet. Jeg har tro på dette og gleder meg til at alt er ferdig på nyåret en gang, sier Berglund som også sier at næringslivet er en interessant kundegruppe som tror han tror vil like hans nye konsept. Roy-Magne smiler lurt når vi spør om det er en stor investering.

–Alt koster og vi gjør det skikkelig. Vi hadde ikke gjort dette hvis ikke hadde hatt troa på prosjektet. Jeg gleder meg virkelig og er sikker på at dette blir bra, sier kokken som til nå har gjort det meste av oppussingen selv.

Les også: Aalan gård til VM i gårdsost