Gå til sidens hovedinnhold

Mens redningsskøyta holdt på å berge en båt fra å drive i fjæra kom neste may day melding...

En båt grunnstøtte og en annen holdt å drive i fjæra

Artikkelen er over 4 år gammel

Hektisk for redningsskøyta fredag morgen.

Tidlig fredag morgen ble redningsskøyta «Det Norske Veritas» oppkalt etter at en femti fot stor fiskebåt hadde fått feil med styringen.

Kloss i land

Den lå da kloss i land ved Nappstraumen.

– Det var tette snøbyger i området så sikten var dårlig. Båten var svært nært land da den mistet styringen, men heldigvis så tok strømmen båten ut i Nappstraumen. Vi fikk sleper om bord og begynte slepet mot Ballstad, forteller skipper Fred Tonny Hansen på «Det Norske Veritas».

Ny may day melding

Mens slepet pågikk kom Bodø Radio med may day melding.

– Meldingen gikk ut på at en sjark med en mann om bord hadde gått på grunn på holmen «Porka» utenfor Reine. Sjarken tok inn vann, forteller Hansen før han fortsetter.

– Vi kunne ikke slippe båten vi hadde på slep for da hadde den drevet i fjæra så vi måtte til Ballstad med den først, slår han fast.

Les også: Tre personer reddet etter at fiskebåten gikk ned

Kom seg til land

Redningsleder Tore Hognset ved Hovedredningssentralen forteller at sjarken var på tur ut fra Reine da den grunnstøtte.

– Etter en stund kom sjarken seg av grunn ved egen hjelp og klarte å komme seg til kai på Reine. Her kom brannvesenet med pumper slik at båten ble berget, sier Hognset.

Selv om redningsskøyta slapp å gå til Reine ble det likevel et nytt oppdrag.

– Kort tid etter at vi hadde fått båten til kai på Ballstad kom neste melding. Det var en båt som lå et stykke utenfor Ballstad som hadde fått bruk i propellen. Vi slepet den til Ballstad. Det har vært noen hektiske dager, men det er godt at vi kan hjelpe, slår redningsskøyteskipperen fast.

Les også: 450 passasjerer tatt hånd om

Kommentarer til denne saken