Under Ballstaddagen ble årets Ballstadværingkåret søndag formiddag. Prisen går årlig til en person som har gjort noe spesielt for enkeltpersoner eller befolkningen på Ballstad. Av de nominerte var det Malfrid Olsen som stakk av med utmerkelsen for sin innsats for trivsel og boglede på Ballstad. Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Årets Ballstadværing hedres for lang og utrettelig innsats for trivsel og boglede på Ballstad gjennom mange tiår. Hun har i en årrekke vært initiativtaker til, støttespiller og pådriver for en rekke lag og foreninger på Ballstad. Herunder kan nevnes ST Georgs gilde som har vært støtteforening for speideren, Ballstad blandakor, Skottnes skoles barne- og ungdomskorps på lokalt og regionalt nivå, Godt voksne og seniordansen på lokalt og regionalt nivå.»

Det skriver Ballstaddagan på sin Facebook-side.

Overrasket

Malfrid Olsen, som flyttet hjem til Ballstad sammen med mannen sin i 1956 og har bidratt siden, ble svært overrasket da hun fikk beskjeden om at hederstittelen gikk til nettopp henne.

Årets Ballstadværing de 10 siste årene

2007 Synnøve og Valter Johansen

2008 Tone J. Pedersen

2009 Lica Arctander

2010 Børge Iversen

2011 Ann Kristin Jacobsen

2012 Anne Kristine Nergaard Stensen

2013 Ståle Gjerstad

2014 Ole Johannessen

2015 Ballstad Blås

2016 Malfrid Olsen

 

– Jeg ante ingenting og ble ordentlig lamslått da de ropte opp mitt navn. Jeg skjønte rett og slett ikke at det var meg det gjaldt, og tenkte aldri i de baner på forhånd, ler hun, og legger til at det i imidlertid er veldig hyggelig.

Olsen er født og oppvokst på Ballstad.

Bra for helsa

Malfrid forteller videre at det alltid har vært naturlig for henne å hjelpe til.

– Det har absolutt ikke vært noen ofring fra min side. Jeg har alltid syntes det har vært artig å jobbe med, og det har vært en ren glede å få være med å bidra.

På spørsmål om hvor lenge hun har bidratt med trivsel og boglede på hjemplassen, må Malfrid tenke seg godt om.

– Det var et veldig godt spørsmål. Det har tullet på seg helt siden vi flyttet hjem i 1956, så helt siden den gang. Heldigvis har jeg fått god helse av å jobbe med det, ler Malfrid, som etter over 50 år med hederlig arbeid kan kalle seg for Årets Ballstadværing.