Siktet for uaktsomt drap: - Brukte varmesøkende sikte

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

41-åringen som skjøt og drepte Mads Håvard Larsen (26), skal ha brukt varmesøkende sikte.

DEL

Nordlys: Ifølge mannens forsvarer, advokat Svein Kristian Wikstrøm, trodde 41-åringen at han var alene på området der den fatale jaktulykken skjedde tirsdag kveld.

Det var mørkt og han brukte derfor varmesøkende sikte, opplyser Wikstrøm videre overfor VG.

Som Nordlys tidligere har omtalt, løsnet 41-åringen to skudd med et en liten tids mellomrom - begge er det han trodde var rev.

- Han sier at han er sikker på at det første skuddet var mot en rev, uttalte Wikstrøm til Nordlys torsdag.

Lå bak en haug

Reven skal deretter ha forsvunnet ut av syne og mannen flyttet seg i terrenget og inntok ny posisjon - før han igjen så det han trodde var en rev.

Det skal imidlertid ha vært 26 år gamle Mads Håvard Larsen, som også var på revejakt i området. Ifølge VG stakk en liten del av kroppen hans over en haug og ble fanget opp i 41-åringens varmesøkende sikte.

Da falt det dødelige skuddet.

- Han trodde det var den samme reven. Dette er gutter som har jaktet mye rev og dette skjer veldig instinktivt. De vet at reven beveger seg raskt. Skuddet faller fort, trolig i løpet av ti–femten sekunder, sier Wikstrøm til VG.

- Tynget og preget

Jakten fant sted på området til renovasjonsselskapet Perpetuum, ikke langt fra hovedveien E6. Området er populært blant revejegere i Troms.

41-åringen er siktet for uaktsomt drap etter jaktulykken, men ble løslatt fra politiets varetekt torsdag ettermiddag. Samme kveld møtte han sin forsvarer hjemme hos seg selv.

- Det er en tynget og preget person. Men han har venner og familie rundt seg, og opplever støtte fra sambygdinger. Men han kjenner på det å skulle være ute og møte folk igjen, selv om han opplever at han blir trodd, at dette var et uhell, sier Wikstrøm til VG.

Artikkeltags