Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal hun knytte bånd mellom Norge og Russland på heltid

Artikkelen er over 6 år gammel

Anki Gerhardsen har vært en populær journalistlærer på Universitetet i Nordland (UiN) i fire år. Da det ble klart at hun ikke fikk fortsette fordi hun ikke hadde doktorgrad, tok studentene til motmæle, skriver Avisa Nordland

Men Gerhardsen forble ikke arbeidsledig lenge. En time etter at hun gikk ut døra på journalistutdanninga i Bodø for siste gang, tikket det inn en sms fra Barentssekretariatet om 1,2 millioner kroner i støtte til Barents Press sin store satsing "Om Russland for nordmenn, om Norge for russere. En kursserie for norske og russiske journalister".

Prosjektleder

Gerhardsen sitter allerede i styret i Barents Press, som er et nettverk av journalister i Norge og Russland. Nå skal hun i tillegg bli dedikert prosjektleder for kursserien som har som mål å knytte bånd og styrke det journalistfaglige båndet mellom norske og russiske journalister.

- Det innebærer at jeg skal lage kursene, styre programmet og ha ansvar for all logistikken, forklarer hun.

Det har allerede vært gjennomført to kurs i regi av Barents Press. Et om demokrati på russisk i Murmansk og Moskva, og et om demokrati på norsk i Bodø og Oslo. Målet er å gjennomføre fire til i løpet av 2016.

På pengejakt

Budsjettet er på to millioner kroner. Barentssekretariatet har gitt 1,2. Resten må Gerhardsen finne andre steder.

- Jeg går umiddelbart i gang med jobben, og det med stor glede, sier hun.

Foreløpig har prosjektet en tidsramme på tre år, men ifølge Gerhardsen vil kursserien gå så lenge noen er villig til å betale for det.

- Kombinert med frilansing som kritiker og samfunnsdebattant, håper jeg prosjektlederjobben skal holde liv i meg fremover, sier hun.

Gerhardsen gjentar at hun er overveldet av støtten hun har fått fra UiN-studentene, men samtidig glad for å komme i gang med noe nytt.

Og hun ser ikke på de nye planene som et punktum i relasjonen.

- Jeg har oppfordret dem alle til å komme på kurs og håper å se dem der, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken