Fredrik, Ahmed og Emil: – vi er her for å ha det moro

Kos: Emil, Ahmed og Fredrik koste seg på åpen hall i Kabelvåg.

Kos: Emil, Ahmed og Fredrik koste seg på åpen hall i Kabelvåg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På lørdag arrangerte Vågan frivillighetssentral og Vågan kommune den første i rekken av flere arrangementer som skal gi en sosial møteplass for ungdommer i Vågan.

DEL

tre av dem som tok turen til Vågar Idrettspark lørdag formiddag, var Fredrik, Ahmed og Emil, alle ungdomsskoleelever ved Svolvær skole.

– Vi er her for å ha det moro. Så slipper vi å være hjemme hele dagen for å spille, sier Emil spøkefullt.

Selv om hallen bare har vært åpen en liten time har guttene allerede prøvd flere av aktivitetene.

– Vi har prøvd de store ballene. og de sirkuslekene. Kanskje vi tar oss en tur opp i kafeen for å spille spill, sier Emil.

De håper at de kan møte noen nye venner gjennom åpen hall.

– Jeg har faktisk møtt flere av dem som er her på klubben, forteller Ahmed og viser til ungdomsklubben som arrangeres på Arbeideren i Kabelvåg.

Nå vgs-elever

Roger Olsen, frivillighetskoordinator i Vågan kommune har for anledningen ordnet med lett servering til ungdommene som tar turen til hallen. I tillegg byr de på spill, sirkusleker, kin-ball, badminton og volleyball. Med seg har han seks voksne som skal bistå i de fire timene hallen holder åpent.

– Vi ønsker å være en arena for nye aktiviteter og vennskap for unge mellom 13 og 20 år, forteller han og viser til at denne dagen er den første i rekken av flere.

Frivillighetskoordinator i Vågan kommune, Roger Olsen.

Frivillighetskoordinator i Vågan kommune, Roger Olsen. Foto:

– Vi skal ha to til nå i april. I tillegg dskal vi ha åpen hall fredagen i vinterferien for barn mellom ni og 12 år, sier han og forklarer at ungdommene får flere dager, fordi tilbudet til dem ellers er mindre.

Etter hvert håper han at også elever fra videregående skole vil melde sin interesse.

– Vi ønsker å nå ut til elever på videregående skole. Spesielt borteboeren som ikke er med på organisert idrett. Da er det få plasser for dem å møtes, sier han og viser til at han gjerne ønsker elever fra videregående som aktivitører.

Artikkeltags