Marthe (18) håper «Åpen hall» slår an: – Det er ikke mange steder hvor ungdom kan møtes i dag

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helga inviteres ungdommen i Vågan til åpen hall med leker og aktiviteter i Kabelvåg.

DEL

– Poenget er at dette skal være en møteplass for ungdom. Her kan de drive med både uorganisert og organisert idrett, uten press på resultat, sier Roger Olsen, leder i Vågan frivilligsentral.

Lørdag er det klart for den første "Åpen hall". Bak arrangementet står Bua Vågan og Ungdomsrådet. Åpen hall er beregnet på ungdom mellom 13–20 år. Tirsdag var arrangørene på skolene i Svolvær og Kabelvåg for å informere om tilbudet.

– Dette virker artig, her har jeg lyst til å gå. Jeg håper de har noe fotballutstyr der, sier Kent-Julian K. Dahl på Svolvær skole.

– Ikke mange møtesteder

Arrangørene har fått midler nok til å arrangere ti åpne haller i år. De legger opp til omtrent et arrangement i måneden.

– Dette blir kjempekult. Det er ikke mange steder hvor ungdom kan møtes i dag. Man møtes på organiserte aktiviteter eller en kafé eller noe. Det er jo sosialt med aktiviteter og jeg håper dette slår an, sier leder i ungdomsrådet, Marthe Sørvaag Hanssen.

Arrangementet finner sted i Kong Øysteins hall i Kabelvåg mellom klokka 12 og 16. Håndballhallen blir delt i tre slik at de kan arrangere ulike ting samtidig. Det blir tid for lek med Kin-ball, ball bounce og annet ballspill. De legger også til rette for aktiviteter med annet utstyr. I andre etasje blir det kafé med brettspill.

– Man må ikke løpe seg svett her. Her kan man kommer for å bare henge også, sier Olsen.

– Lystbetont

Ungdomslos Markus Wegge er kjempegiret på åpen hall.

– Dette konseptet er veldig bra. Her legger vi til rette for at aktiviteten skal komme innenfra, slik at det blir lystbetont. Man kan komme og gå som man vil, leke med det man vi, så lenge man vil. Her er det frie tøyler og det tror jeg mange trives med, sier Wegge.

Sørvaag Hansen selv gleder seg til Kin-ball og ball bounce.

– Jeg har også foreslått at vi kan arrangere Fun battle. Det er dritgøy, sier hun og legger til at de er åpne for aktivitets-forslag fra ungdommen.

Artikkeltags