Høytidelig ballbingeåpning på Leknes: - Måtte hell og lykke følge deg i alle dine dager

Rektor Steinar Bergheim foretar den offisielle åpningen med snorklipping, og må raskt vike plassen for ivrige skolebarn.

Rektor Steinar Bergheim foretar den offisielle åpningen med snorklipping, og må raskt vike plassen for ivrige skolebarn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den lenge etterlengtet nye ballbingen ved Leknes skole, ble torsdag høytidelig åpnet med tale og snorklipping.

DEL

- Feirer vi, spør en gutt på småskolen ved Leknes skole lærer og avdelingsleder Kristin Malm.

- Ja, det er jo stordag, svarer hun med et smil.

Håper det blir en bra ballbinge

Flagg, og et bånd i rødt, hvitt og blått danderer inngangen til den nye ballbingen ved skolens barnetrinn. Bilene skal ned på parkeringsplassen ved den 4. armen ved E10, og parkeringsplassen som tidligere ble brukt til å levere og hente barn, er i stor grad nå opptatt av ballbinge. Skolens andre ballbinge.

- Vi kommer til å trene og leke her. Vi håper det er en bra ballbinge, sier Roger (9), Philip (9) og Åsmund (9). Margrethe (8) er enig. Også hun gleder seg.

- Og så håper jeg det blir rettferdig, slik at alle får spille, sier hun.


Ikke lenger biler

Den nye ballbingen er bare så vidt ferdig.

- Elektrikeren holder på å montere lys på utsiden. Jeg har bare snakket med entreprenøren at det var greit å ta ballbingen i bruk i dag, sier Malm.

Ballbingen er ikke bare en ballbinge.

- Vi har basket, og så får vi volleyball her også. Vi skal også ordnet området utenfor, og i løpet av sommeren skal det ordnes til nede på parkeringsplassen. Vi ønsker ikke at noen kjører opp til skolen lenger, sier hun.

Dette av sikkerhetshensyn.

- Vi ønsker ikke at en unge kan komme springende etter en ball og bli påkjørt. Vi ønsker heller ikke bilene skal få en ball på seg, sier hun.

Det er rundt tre år siden arbeidet med å få en ballbinge også til barnetrinnet ved skolen. Det står også en utenfor ungdomsskolen, men skolen er stor, og elevene ved barneskolen har lenge hatt liten plass til aktivitet. Ei heller har de hatt noe eget område hvor de kan holde på med ballspill- og lek. Bingen er dels finansiert av Vestvågøy kommune, dels av spillemidler.

Artikkeltags