Det er ikke uvanlig at det blir funnet flaskeposter som har reist over lange strekninger.

I forrige uke var Therese Amalie Larsen med på en strandryddeaksjon i Refsvika. i Moskenes.

Lang strekning

Blant masse annet rusk og rask fant hun en colaflaske med et brev inni. Flaskeposten viste seg å være sendt Anastasia de Klerk fra Lindesnes.

–Vi finner jo flaskeposter hvert år, men det er sjelden vi greier å tyde hva som står der. Denne gangen var både tegningene og telefonnummeret tydelige nok. Det sier litt om havstrømmene når ei slik flaske har greid å reise så langt på et år, sier Larsen til Stavanger Aftenblad.

–Veldig kult

Hun tok kontakt med Kira de Klerk som er mor til Anastasia.

– Torsdag fikk jeg en sms fra et ukjent telefonnummer: «Hei mamma til Anastasia. Fant flaskepost i Lofoten, Refsvika på Moskenesøy i går. Hilsen Therese». Anastasia trodde nesten ikke det var sant. Hun hadde nesten glemt hele flaskeposten, men da vi så på globusen hvor langt den hadde kommet, var vi enige begge to om at dette var veldig kult, sier Kira de Klerk til avisen.

-Hennes egen idé

Det var to tegninger og den ene tegningen er av en jente med en hund i bånd. Den andre av et hjerte, og med adresse og telefonnummer.

–Det var Anastasias egen ide. Først prøvde de ved Furuholmen, uten at det gikk særlig bra. De fant ut at hvis flasken skulle «ut i verden» så måtte de kjøre båt mye lenger ut, sier mor Kira de Klerk.

I luftlinje er det 110 mil fra Lindesnes til Moskenes.

Langs kysten er avstanden veldig mye lenger.

Les mer om flaskeposter i Lofoten:

-Kjenner du Astrid og Hildur som sendte denne flaskeposten for 27 år siden?

Nådde andre siden av jordkloden

Fant flaskepost fra Lofoten

Fikk brev fra Lofotkvinne

Flaskepost funnet!

Fikk svar fra Bonn 30 år etter at hun sendte flaskepost fra Svolvær