Ikke grunnlag for bygde-SFO

Artikkelen er over 1 år gammel

Evalueringa av sommertilbudet til skolefritidsordningen i Vestvågøy viser at det ikke er like stort behov for et sommertilbud i alle bygdene.

DEL

Kommunestyret har derfor bestemt at Leknes SFO gir et tilbud til alle elever i kommunen i skolens ferier, inkludert siste uke i juni og første uke i august.

– Erfaringene viser at det er påmeldte unger som ikke måter opp og man får problemer med bemanningen. Det er litt trist. For det skulle være en ekstraservice til små unger, sa Bjørnar Hartvigsen (H) under debatten.

Gøran Åland (AP) synes det er beklagelig at det ikke er nok elever som bruker ordninga. Enkelte skoler har hatt helt nede i én deltaker.

– Det blir uansvarlig å bruke midler på et slikt tiltak med dagens budsjettsituasjon. Rådmannen viser også til noen tiltak som kan gjøres for at ungene som kommer fra de andre skolene skal føle seg trygge på Leknes. AP støtter derfor rådmannens forslag, sa Åland.

– Vi som politikere må også ta dette innover oss, neste gang det blir skapt et inntrykk av et behov som ikke er der, sier Hilde Holand (KRF).

– Vestvågøy er et sted der ungene gjør andre ting om sommeren enn å være på SFO, konkluderer hun.

Artikkeltags