NRK har vært på fyret hos Reidar Sørensen og Frank Marstokk tre ganger.

– De var først på besøk i november i fjor, for å få med seg vinteren. Deretter fikk de med seg april og juni i år. Det var kjempefint vær alle tre gangene. I november var det helt utrolig mye nordlys. Det var de jo fornøyde med, og de sier at de er superfornøyde med bildene, forteller Marstokk.

Livet og vennskapet

Programmet, som går på NRK1 søndag kl. 21:10, skildrer livet på fyret og vennskapet mellom Sørensen og Marstokk.

– Det er ganske inngående på vennskapet mellom meg og Reidar. Vi er jo barndomsvenner, som tilfeldigvis endre opp sammen på Skrova fyr. Det er hovedtema. Programmet handler ikke nødvendigvis om ting som er langt borte, men om valget om å leve et slikt type liv.

– Vi jobber i rockebransjen og er vant til en type forestilling. Livet på fyret i Skrova er vårt show nå. Vi er vertskap og underholder litt, så for oss var det helt naturlig, forteller Marstokk om å dele fra livet sitt på TV.

Tipset selv

De ringte selv NRK, og tipset om seg selv.

– Vi ringte og sa at vi trodde det kunne bli et bra program, om de kom på besøk. Det hadde aldri NRK vært med på før. Vi syntes det var gøy, sier Marstokk.

For tiden er Sørensen i Kristiansand, hvor han spiller teater sammen med Alexander Rybak. Marstokk spiller med et bluesband i Mo i Rana. Han har ikke sett episoden av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» enda.

– Jeg er kjempespent. Jeg skal se programmet på mitt hjemsted, og det passer egentlig godt, sier han.

Ny singel

I programmet får vi se dem spille med bandet FREAK. Og den nye singelen deres «Storm På Jordæ» går igjen i programmet.

FREAK var også tema i radioprogrammet P.I.L.S på lørdag.

– Det er ikke hverdagskost å høre seg selv på radioen. Det er veldig gøy. Jeg håper folk synes det vi holder på med, er bra, sier Marstokk.